Ο Ρομέλου Λουκάκου συναντήθηκε με τον Τόμας Τούχελ και με την παρέμβαση και μελών της διοίκησης της Τσέλσι, ο σταρ επιθετικός κι ο προπονητής του αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί για το καλό της ομάδας. Έτσι, άφησαν πίσω τα προβλήματα που προκάλεσε η συνέντευξη χωρίς άδεια που παραχώρησε ο Βέλγος στράικερ τις προηγούμενες ημέρες στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Sport Italia», όπου δήλωσε πως δεν είναι χαρούμενος με την κατάστασή του στο κλαμπ.

Ως «τιμωρία» κι αφού συμβουλεύτηκε ορισμένους από τους παλιότερους παίκτες της ομάδας, ο Τόμας Τούχελ άφησε τον Ρομέλου Λουκάκου εκτός αποστολής στο κυριακάτικο ματς με την Λίβερπουλ (2-2) για την Premier League.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «The Telegraph», ο Ρομέλου Λουκάκου εξήγησε τι ακριβώς εννοούσε στις δηλώσεις του, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την επαγγελματική σχέση τους, με τον Τόμας Τούχελ να επαναφέρει τον Βέλγο στράικερ στο αγωνιστικό πλάνο του. Μάλιστα, αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι με την Τότεναμ στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του League Cup (5/1).

Τα πολλά λεφτά και το παρελθόν

Η διοίκηση της Τσέλσι δεν μπορούσε να αφήσει τη διαμάχη των Τούχελ – Λουκάκου να πάρει μεγαλύτερες εκτάσεις, ιδίως από τη στιγμή που το κοινό με τα συνθήματά του πήρε το μέρος του Γερμανού τεχνικού την περασμένη Κυριακή.

Στο παρελθόν τέτοιες κόντρες είχαν κακό τέλος και για τις δύο πλευρές και με ζημιωμένο τον σύλλογο. Το 2006, λίγο καιρό αφότου το κλαμπ απέκτησε τον Αντρέι Σεβτσένκο από τη Μίλαν, ο Ουκρανός είχε διαφορές με τον τότε προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο. Τελικά έφυγαν και οι δύο μέσα σε διάστημα μηνών. Έπειτα, όταν ο Αντρέ Βίλας-Μπόας τα έβαλε μεταξύ άλλων με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά υπέγραψε και την… απόλυσή του. Έπειτα, ο Ζοσέ Μουρίνιο στο δεύτερο πέρασμά του κατηγόρησε τον Εντέν Αζάρ προτού απολυθεί. Τέλος, ο Αντόνιο Κόντε συγκρούστηκε με τον Ντιέγκο Κόστα πριν φύγουν και οι δύο.

Όλα αυτά, όμως, συνέβησαν πριν από την πανδημία και στην περίπτωση Μουρίνιο-Σεβτσένκο πριν από το Financial Fair Play. Αυτή τη φορά η Τσέλσι δεν μπορούσε να χάσει ούτε τον προπονητή που την καθοδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, αλλά ούτε κι έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο έδωσε 115 εκατομμύρια ευρώ στα 28 του και που αμείβεται με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως – πολύ απλά η ζημιά θα ήταν τεράστια.