Όταν στις 23 Οκτωβρίου ο Μπράιαν Ρεντ Χάμιλτον καθόταν ως βοηθός προπονητή στον πάγκο των Βανκούβερ Κάνακς, ομάδα του χόκεϊ επί πάγου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια οπαδός των αντιπάλων θα του έσωζε τη ζωή. Κι όμως, η 22χρονη φοιτήτρια ιατρικής Νάντια Πόποβιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να τραβήξει την προσοχή του, λέγοντάς του τελικά ότι θα πρέπει να πάει σε γιατρό για μια ελιά που είχε στον λαιμό και η οποία, τελικά, όντως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καρκίνο και να τον στείλει στον άλλο κόσμο.

Εκείνη την ημέρα η Πόποβιτς, οπαδός των Σιάτλ Κράκεν, καθόταν πίσω από τον πάγκο των Κάνακς και έκανε ό,τι μπορούσε για να την προσέξει ο Χάμιλτον. Και όταν τελικά την πρόσεξε, του έδειξε το κινητό της, στο οποίο είχε γράψει το εξής: «Η ελιά που έχεις στο πίσω μέρος του λαιμού σου είναι πιθανότατα καρκίνος. Σε παρακαλώ πήγαινε στον γιατρό».

Ο Χάμιλτον το έκανε και τελικά, όπως διηγήθηκε τώρα, η οπαδός της αντίπαλης ομάδας είχε δίκιο και του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή.

«Ο γιατρός μου είπε πως αν το είχα αγνοήσει για 4-5 χρόνια, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν ήξερα καν ότι είχα την ελιά. Αυτή μου το έδειξε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς το είδε. Δεν ήταν πολύ μεγάλη, φορούσα μπουφάν, φορούσα μια συσκευή που δένει σε εκείνο το σημείο, υπήρχαν καλώδια… Ξεκάθαρα είναι ήρωας», είπε ο βοηθός προπονητή των Κάνακς, ο οποίος ξεκίνησε εκστρατεία μέσω των social media για να βρει την 22χρονη οπαδό και τα κατάφερε.

Η συνάντηση και οι 10.000 δολάρια για τις σπουδές της

«Το μήνυμα που μου έδειξες στο κινητό σου θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου. Άλλαξες τη ζωή σε εμένα και την οικογένειά μου. Το ένστικτό σου ήταν σωστό, είχα μελάνωμα και χάρη στην επιμονή σου και τη βοήθεια των γιατρών, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Μοιραστείτε το μήνυμα για να μας βοηθήσετε να βρούμε τον πραγματικό ήρωα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας», έγραφε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του και τελικά η Νάντια Πόποβιτς εμφανίστηκε και επικοινώνησε μαζί του.

Αποτέλεσμα; Ο Χάμιλτον την κάλεσε στον αγώνα που έδωσαν οι Βανκούβερ Κάνακς την Πρωτοχρονιά, όπου της ανακοινώθηκε ότι οι δύο ομάδες αποφάσισαν να της προσφέρουν 10.000 δολάρια ως «ευχαριστώ», προκειμένου να τη βοηθήσουν με τις σπουδές της.