Το 2022 μπαίνει με ντέρμπι για τη Λίβερπουλ, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Μπήκε και με άσχημη είδηση, όμως, αφού το τεστ κορονοϊού που έκανε ο Γιούργκεν Κλοπ έδειξε ύποπτο αποτέλεσμα, με συνέπεια ο Γερμανός προπονητής να μπει άμεσα σε καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι στον πάγκο την Κυριακή για την αναμέτρηση των κόκκινων με τους μπλε του Τόμας Τούχελ.

Τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Τσέλει έχουν χάσει έδαφος σε σχέση με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, οπότε η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό στον αγώνα της Κυριακής. Ένας αγώνας στον οποίο οι κόκκινοι πάνε με μια πολύ σημαντική απουσία, αφού δεν θα έχουν στον πάγκο τον προπονητή τους.

Το αποτέλεσμα του τεστ κορονοϊού που έκανε ο Κλοπ, όπως έγινε γνωστό, είναι ύποπτο, με τον Γερμανό προπονητή να μπαίνει σε καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δίπλα στην ομάδα του στην αναμέτρηση με τους Λονδρέζους, γεγονός φυσικά που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το παιχνίδι για τους κόκκινους, οι οποίοι προέρχονται και από την ήττα – σοκ κόντρα στη Λέστερ.