«Ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Final Four της Ευρωλίγκας έμεινε ο Παναθηναϊκός, που με πολύ καλή εμφάνιση στο κλειστό του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε με 86-85, μείωσε τη σειρά σε 2-1 και διασκέδασε τις εντυπώσεις από τις βαριές ήττες που υπέστη την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Παππά, οι «πράσινοι»” πάλεψαν από νωρίς το παιχνίδι και πέρασαν μπροστά στο σκορ στην τρίτη περίοδο, ενώ στην τελευταία περίοδο έφτασαν τη διαφορά μέχρι και στους 10 πόντους, με τους Ρώσους όμως να απαντούν και το ματς να οδηγείται σε ένα φινάλε… γκραν γκινιόλ, με τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να επιδίδονται σε ένα απίστευτο κρεσέντο από τα 6,75, όμως τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ευστοχία των παικτών του από τη γραμμή των βολών.

Ο Παππάς τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, ενώ ακόμα 15 πρόσθεσε ο Διαμαντίδης. Πολύ καλή και η παρουσία του Γκιστ, που πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Για την ΤΣΣΚΑ, ο Γουίμς είχε 24 πόντους, ο Ντε Κολό 19 και ο Κιριλένκο 11, με 7 ριμπάουντ. Αντίθετα, κακός ήταν ο Τεόντοσιτς, που υπέπεσε σε 6 λάθη.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει και στο επόμενο παιχνίδι της σειράς, την ερχόμενη Τετάρτη, και πάλι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο αγώνα που θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Σε περίπτωση ήττας την Τετάρτη, οι Ρώσοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση.

Σε άλλο αγώνα που διεξήχθη σήμερα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε στην παράταση με 75-74 της περσινής νικήτριας Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ, έκανε το 3-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο φετινό Final 4.