Για τη μεγάλη νίκη του Πανθρακικού κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη μάχη που είναι διατεθειμένη να δώσει η ομάδα της Κομοτηνής για την παραμονή της στη Superleague μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

Ο προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας για τη μεγάλη νίκη της ομάδας της Κομοτηνής επί του Παναθηναϊκού που την κρατάει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής.

Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που προσέγγισαν τακτικά την αναμέτρηση αλλά και στην πραγματική μάχη που γίνεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χοσέ Μάνουεν Ρόκα

Τον έντονο πανηγυρισμό του: «Όταν κάνεις μία τέτοια νίκη, σε αυτό το λεπτό, μετά από δυο ήττες δεν μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και ξεσπάς… ειδικά μετά τη ήττα που κάναμε από τον Εργοτέλη κι όπως ήρθε».

Το λάθος του Στιλ στο 1-0: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που θέλει να ξεκινάει το παιχνίδι του από την άμυνα. Είναι μεγάλη ομάδα και νιώθει άνετα όταν έχει τη μπάλα κάτω και επιδιώκει να έχει τον έλεγχο μέσω της κυκλοφορίας για αυτό και έπαιξε έτσι την φάση του 1-0 ο Στιλ. Απλά βάση του χρονικού σημείου που βρισκόταν η αναμέτρηση δεν υπήρχε ανάγκη να πάρει τέτοιο ρίσκο. Γνώριζα ότι ο παναθηναϊκός ήθελε να παίξει από πίσω και πρεσάραμε ψηλά. Ο Στιλ είναι νέος και πρέπει να μαθαίνει από κάτι τέτοια πράγματα».

Τη τακτική που ακολούθησε: «Προσαρμόσαμε το παιχνίδι για να πρεσάρουμε ψηλά. Ξέρουμε ότι ο Ταυλαρίδης, ο Μπούι και ο Σίλντεφελντ δεν είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν τη μπάλα από πίσω είναι περισσότερο αμυντικογεννείς κι όταν τους πρεσάρεις δεν έχουν πολύ άνεση. Για αυτό πρεσάραμε τα στόπερ και τα χαφ ώστε να φράξουμε το να ξεκινάει η κυκλοφορία από πίσω και αυτό το πετύχαμε σε αυτό το λάθος του Στιλ αλλά και σε άλλες περιπτώσεις».

Το 4-4-3 που έπαιξε ο Παναθηναϊκός: «Ο Αναστασίου είδα πως φέτος έχει αγωνιστεί πολλές φορές με 4-3-1-2 και αυτό νομίζω πως το περίμενα από το παιχνίδι. Τελικά όταν είδα ότι το γύρισε σε 4-3-3 ρισκάραμε και εμείς, γιατί γνωρίζαμε πως με αυτό το σύστημα δεν γίνεται να υπάρξει τόσο καλή κυκλοφορία στο κέντρο. Ήταν φουλ επιθετική πάντως η προσέγγιση και μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ όμως, φάνηκε ένα κενό στο κέντρο».

Την προσπάθεια του Πανθρακικού: «Όταν βλέπεις απ’ όλους ότι το πιο δύσκολο πρόγραμμα είναι του Πανθρακικού περνάει μηνύματα ότι τελειώσαμε και ουσιαστικά μας είχαν ξεγραμμένους. H μαγκιά είναι να σωθούμε τώρα στα δύσκολα, είπα στους παίκτες. Αφού δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε άλλες ομάδες μικρότερες τους είπα να κάνουν τη… μαγκιά και να γίνεις ήρωας».

Τη μάχη της παραμονής: «Θεωρώ πως το όριο παραμονής είναι γύρω στους 41 με 42 βαθμούς. Πιστεύω πως με μία νίκη και δύο ισοπαλίες θα σωθούμε. Αν και το όριο κάθε αγωνιστική αλλάζει και προκύπτει από τα αποτελέσματα. Σίγουρα δεν παρατάει κανείς την προσπάθεια».

Τον Μπεργκ: «Ο Μπεργκ είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει η Σούπερ Λιγκ, όταν δεν ακούμπαγε μπάλα μας… ηρεμούσε και ας αγωνίστηκε σε θέση που δεν μας έχει συνηθίσει. Είναι πολύ δουλεμένη ομάδα ο Παναθηναϊκός, με πολύ καλό προπονητή».

Για τον Ιγκόρ, ενός εκ των πρωταγωνιστών στη φετινή πορεία του Πανθρακικού: «Σε στιγμές όπως αυτή πρέπει να δείχνεις γιατί είσαι παίκτης επιπέδου Superleague. Τόσο η πάσα του Ιγκόρ που βγήκε όλη η κλάση και η εμπειρία του, καθώς θα μπορούσε να είχε προσπαθήσει να σουτάρει δεδομένου του χρονικού σημείου, ωστόσο έκανε αυτή τη πάσα προς τον Τζάνη του οποίου το τελείωμα ήταν πολύ ψύχραιμο. Γενικότερα στη φάση αυτή βγήκε η ποιότητα που διαθέτουν οι δύο αυτοί παίκτες».

Πηγή: sport-fm.gr