O Νεοκλής Αβδάλας συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ένα μήνα αφότου έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει για λογαριασμό των «πρασίνων» στην Basket League, έκανε το ίδιο και στη Euroleague, ενώ παράλληλα έγινε ο μικρότερος σε ηλικία που μπήκε στον πίνακα των σκόρερ στα χρονικά της διοργάνωσης! Κι όλα αυτά σε ηλικία 15 ετών 10 μηνών και έξι ημερών!

Έκανε, δε, το ρεκόρ με εντυπωσιακό τρόπο – ένα δυνατό κάρφωμα λίγο πριν την λήξη της νίκης του Παναθηναϊκού με 82-67 επί της Άλμπα Βερολίνου στο «ΟΑΚΑ». Ο Νεοκλής Αβδάλας με τους πρώτους του πόντους στη Euroleague πέτυχε ότι δεν κατάφεραν οι νεαρότεροι που έπαιξαν ποτέ στο θεσμό ο Μαυροβούνιος Φεντόρ Ζούγκιτς (15 χρονών και 157 ημερών) κι ο Αλεκσάντερ Ουγκρινόσκι (15 χρονών και 266 ημερών) από τη Βόρεια Μακεδονία. Φυσικά, έγινε κι ο πιο νεαρός που έπαιξε στη διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό ξεπερνώντας την επίδοση του Γιάννη Καραμαλέγκου, ο οποίος είχε ντεμπουντάρει σε ηλικία 16 χρονών και 53 ημερών το 2010

Ρεκόρ καριέρας για Μέικον και Κασελάκη

Πέραν του Νεοκλή Αβδάλα, ρεκόρ καριέρας έκαναν κι ο Λεωνίδας Κασελάκης με τον Ντάριλ Μέικον. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός και σημείωσε 17 πόντους καθώς πήρε «φωτιά» πίσω από τα 6,75 μ. έχοντας 4/4 τρίποντα. Οι περισσότεροι πόντοι που είχε σημειώσει προηγουμένως ήταν οι εννιά κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ρεκόρ καριέρας στις ασίστ έκανε και ο Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ μοίρασε 11 ασίστ σημειώνοντας double-double (20π., 11ασ.) και συνέβαλλε τα μέγιστα για να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός και να πανηγυρίσει την τέταρτη νίκη του στη Euroleague.