Ο θάνατος του Στέφαν Γέλοβατς στην ηλικία των 32 ετών, εξαιτίας σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν έχει σοκάρει μόνο την ΑΕΚ, στην οποία αγωνιζόταν, αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ. Λογικό είναι, επομένως, ο ΕΣΑΚΕ να θέλει να τιμήσει τη μνήμη του, ανακοινώνοντας όλες τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν στην προσεχή αγωνιστική της Basket League, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον 32χρονο Σέρβο που βύθισε στο πένθος το μπάσκετ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, οι παίκτες όλων των ομάδων θα φέρουν το όνομα του Γέλοβατς στο πίσω μέρος της φανέλας τους, ενώ στο 13ο λεπτό των αγώνων -αφού αυτός ήταν ο αριθμός της φανέλας του, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής…

«Ο χαμός του Στέφαν Γέλοβατς σκόρπισε θλίψη σε όλους τους συντελεστές της Basket League και τους φιλάθλους ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων.

Το χαμόγελο του Σέρβου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ έσβησε στην πατρίδα του και το γεγονός συγκλόνισε τους Έλληνες φίλους του μπάσκετ. Είναι απίστευτο να «φεύγει» από την ζωή ένας τόσο νέος άνθρωπος, ενεργός αθλητής και ευχάριστη προσωπικότητα.

Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου ως οφείλει να τιμήσει την μνήμη του Γέλοβατς αποφάσισε στο πλαίσιο της προσεχούς, 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League:

  • Να διακοπούν για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όλες οι αναμετρήσεις στο 13ο λεπτό (το νούμερο 13 ήταν ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν στην Ένωση ο Γέλοβατς).
  • Να αγωνιστούν οι αθλητές όλων των ΚΑΕ με το όνομα του εκλιπόντος (Jelovac) στο πίσω μέρος της φανέλας τους.
  • Στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου αντί του λογοτύπου του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, της Stoiximan, να τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο στην μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς».