Ο Ραλφ Ράνγκνικ ίσως να αναγκαστεί να περιμένει μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου για ν’ αναλάβει καθήκοντα ως υπηρεσιακός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει καθυστέρηση στην εξασφάλιση βίζας ώστε να μπορέσει να δουλέψει στο κλαμπ.

Σύμφωνα με το ESPN, ο 63χρονος Γερμανός τεχνικός προσγειώθηκε στην Αγγλία την Τρίτη (30/11) και βρίσκεται σε απομόνωση περιμένοντας τις απαντήσεις από το PCR τεστ που υποβλήθηκε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβεβαίωσαν πως ο Ράνγκνικ δεν θα έχει καμία ανάμειξη πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άρσεναλ για την 14η αγωνιστική της Premier League την Πέμπτη (2/12). Ο Μάικλ Κάρικ θα παραμείνει στο πόστο του προσωρινού προπονητή και θα καθοδηγήσει την ομάδα στο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή (26/11) την πρόσληψη του Ραλφ Ράνγκνικ ώστε να προπονήσει την ομάδα ως το τέλος της σεζόν προτού αναλάβει ρόλο συμβούλου στο «Θέατρο των Ονείρων» με συμβόλαιο δύο χρόνων. Μέσα στα καθήκοντά του θα είναι να βρει και τον επόμενο μόνιμο προπονητή του συλλόγου που θα διαδεχθεί τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος απολύθηκε στις 21 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο Ράνγκνικ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει εργαστεί ως προπονητής κι αυτό δεν του δίνει το άμεσο δικαίωμα να εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οπότε, τώρα θα πρέπει να βρεθεί μπροστά από μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα ορίσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ώστε να λάβει την απαραίτητη βίζα ώστε να δουλέψει στην Premier League.

Παρόλο που στο κλαμπ εκτιμούν πως το ζήτημα θα λυθεί σύντομα, η ημερομηνία της ακρόασης δεν εξαρτάται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύσκολα θα πάρει την άδεια για το ματς της Κυριακής (5/12) στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας για το αγγλικό πρωτάθλημα και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίζει με τη Γιούνγκ Μπόις για το Champions League στις 8 Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο στις 11 Δεκεμβρίου κόντρα στη Νόριτς.