Η πολύ καλή πορεία του ΟΦΗ συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ιωνικού. Αυτή στο «Γεντί Κουλέ», όμως, δεν έφερε ούτε βαθμό στους Νικαιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν, είχαν φάσεις για να προηγηθούν αλλά δεν το έκαναν, με τους Κρητικούς τελικά να σκοράρουν με πέναλτι στο 89′ και να παίρνουν ακόμη μία νίκη, η οποία τους έφερε στην 4η θέση.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους, αφού στο 5′ ο Τοράλ έβγαλε τον Φαν Ντάιεν φάτσα με τον Χουτεσιώτη, ο οποίος όμως απέκρουσε. Και αφού δεν μπήκε γκολ νωρίς, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δώσουν αργό ρυθμό στο παιχνίδι, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Μετά το ημίωρο, όμως, τα πράγματα βελτιώθηκαν. Ο Ιωνικός στο 33′ έγινε απειλητικός με τον Άοσμαν που έκλεψε και σούταρε αλλά είδε τον Επασί να αποκρούει με υπεράνταση, ενώ στο επόμενο λεπτό δοκίμασε την τύχη του και ο Κιάκος με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ αντέδρασε σωστά.

Ο Επασί γενικά ήταν σε καλή μέρα και το έδειξε και στο 39′, όταν έκανε πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Μάναλη εντός περιοχής, για να έρθει τελικά το γκολ στο 43′. Και δεν ήταν για τους Νικαιώτες, οι οποίοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι, αλλά για τους Κρητικούς: Διώξιμο της άμυνας, πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής από τον Γκαγιέχος στην κίνηση και η μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Καλύτερος ο Ιωνικός, νικητής ο ΟΦΗ

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά όταν επέστρεψε από αυτά το έχασε αμέσως… Στο 48′ ο Άοσμαν έκανε ωραία κίνηση εντός περιοχής και με πλασέ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα, με τον Ιωνικό να κάνει το 1-1 και στο 54′ να έχει και αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις αλλά οι παίκτες του άργησαν και η ευκαιρία χάθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι γενικά πατούσαν καλύτερα και ήταν πιο επικίνδυνοι, όπως έδειξαν και οι ευκαιρίες των Μύγα και Λένις, αλλά τελικά τη νίκη την πήραν οι γηπεδούχοι! Στο 89′ ο διαιτητής, μέσω VAR, υπέδειξε πέναλτι για πάτημα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου και ο Λάμπρου εκτέλεσε και έκανε το 2-1, ανεβάζοντας τον ΟΦΗ στην 4η θέση!

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (76′ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέχος, Ντε Γκουζμάν (58′ Πασαλίδης), Τοράλ (76′ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (58′ Γιάννου), Λάμπρου (91′ Ναμπί).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας (93′ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (93′ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Άοσμαν (81′ Βαφέας), Ντάλσιο, Κιάκος (72′ Κάνιας), Λένις, Μάναλης.