Η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού πριν λίγες μέρες ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να πάρει τα πάνω του και τα χαμόγελα διατηρούνται μετά και τη νέα νίκη, αυτή τη φορά στη Euroleague. Με μπροστάρηδες τους Παπαγιάννη και Νέντοβιτς οι πράσινοι επιβλήθηκαν της Ζενίτ με 70-64 στο ΟΑΚΑ, έβαλαν τέλος στο σερί πέντε ηττών και αισιοδοξούν πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ξεκίνημα του ματς ήταν το χειρότερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό, αφού στο πρώτο 4λεπτο δεν είχε ούτε πόντο και ήταν πίσω με 0-12. Η είσοδος των Νέντοβιτς και Σαντ-Ρος, όμως, έδωσε λύσεις και κατ’ επέκταση ώθηση στους πράσινους, οι οποίοι πλησίασαν όσο μπορούσαν και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -8 (15-23).

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, πάντως, είχε προβλήματα και στο ξεκίνημα του β’ 10λέπτου, με συνέπεια να μην μπορεί να πιάσει τη Ζενίτ, η οποία διατηρούσε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια, στο τέλος του ημιχρόνου, βρισκόμενη στο +5 (33-38).

Φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Ζενίτ

Ξέσπασμα Παπαγιάννη, ανατροπή και νίκη

Στην τρίτη περίοδο, όμως, τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Με τον Παπαγιάννη να βάζει 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και με την άμυνα να βελτιώνεται πολύ, οι πράσινοι έκαναν σερί 16-0 και προηγήθηκαν με 46-40 και στη συνέχεια με 51-42 χάρη σε τρίποντο του Νέντοβιτς, με τα δεδομένα πλέον να έχουν αλλάξει.

Η ομάδα του Πρίφτη είχε την ψυχολογία και πήγε στο +10 (60-50) στο 32′, αλλά κάπου εκεί μπλόκαρε ξανά και η Ζενίτ έκανε το δικό της σερί και προσπέρασε με 61-62 δύο λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί, όμως, ο Νέντοβιτς με μεγάλο τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά μπροστά (64-62) και το καλάθι του Παπαγιάννη για το 66-62 στα 44 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκρινε τα πάντα.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64