Η Άρσεναλ ήταν ανεβασμένη και πήγε στην έδρα της Λίβερπουλ με αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είχε χοντρό επεισόδιο με τον Μίκαελ Αρτέτα, δεν είχε όρεξη για αστεία και -με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό και πολύ καλό- νίκησε με 4-0 και παρέμεινε στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να παραμένουν, από την πλευρά του, στο -3 από την 4άδα.

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, καμία φάση στο πρώτο ημίωρο και την Άρσεναλ να πατάει καλύτερα από τη Λίβερπουλ, αλλά στο 39′ ο Μανέ με κεφαλιά έκανε το 1-0 μετά την εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ και το Άνφιλντ άρχισε να… γέρνει. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο β’ μέρος, όταν οι κόκκινοι καθάρισαν από νωρίς τη νίκη, αφού στο 52′ το λάθος του Ταβάρες έφερε το 2-0 από τον Ζότα.

Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο για τους κανονιέρηδες να αντιδράσουν και όντως δεν το έκαναν, με τη Λίβερπουλ να βάζει τρίτο γκολ στο 73′ με τον Σαλάχ μετά την ασίστ του Μανέ, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 77′ από τον Μιναμίνο, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή… 20 δευτερόλεπτα νωρίτερα!