Μόλις 10 ημέρες έχουν απομείνει για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του τη «Χρυσή Μπάλα». Στις 29 Νοεμβρίου, το γαλλικό περιοδικό «France Football», θα απονείμει την «Χρυσή Μπάλα» στον καλύτερο παίκτη του 2021 και μέχρι στιγμής, στη σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία, που αποτελεί μία ένδειξη για το αποτέλεσμα, φαβορί παραμένει ο Λιονέλ Μέσι.

Συγκεκριμένα, ο αργεντινός άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει συγκεντρώσει το 38% των προτιμήσεων και είναι πολύ κοντά στην έβδομη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, διευρύνοντας την διαφορά του από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχε πέντε τέτοια τρόπαια στην συλλογή του.

«France Football»: Ο καλύτερος τερματοφύλακας και ο κορυφαίος νεαρός παίκτης

Στην ίδια ψηφοφορία, που διενεργείται μέσω διαδικτύου, ο 29χρονος Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Τσέλσι, Εντουάρ Μεντί, με ποσοστό 22,9% ξεπέρασε τον 22χρονο Ιταλό πορτιέρε της Παρί Σεν Ζερμέν, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος προηγείτο πριν από ένα δεκαήμερο, για το βραβείο «Trophée Yachine» που θα παραλάβει ο καλύτερος τερματοφύλακας.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 19χρονος Ισπανός, επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Πέδρι, φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο για το βραβείο «Trophée Kopa», που αφορά στον κορυφαίο νεαρό ποδοσφαιριστή της χρονιάς, δεδομένου ότι συγκεντρώνει το 54,1% των προτιμήσεων, ενώ για τη «Χρυσή Μπάλα» στο ποδόσφαιρο γυναικών, προηγείται η 29χρονη Ολλανδή μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λίεκε Μάρτενς με ποσοστό 17,9%.