Η Premier League είναι εδώ και χρόνια το πιο πλούσιο πρωτάθλημα του κόσμου και αυτό που ξέρει να διαφημίζει το προϊόν του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο. Και μία ακόμη επιβεβαίωση, πιο εμφατική από ποτέ, έρχεται μέσω της νέας συμφωνίας με το NBC για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης 6ετίας, αφού το αμερικανικό δίκτυο θα καταβάλει το ποσό των 2 δισ. ευρώ στην αγγλική Λίγκα.

Για να καταλάβει κανείς το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι για το αγγλικό πρωτάθλημα η συγκεκριμένη συμφωνία, αρκεί να σκεφτεί ότι το προηγούμενο deal με το NBC, πριν πέντε χρόνια, είχε κλείσει στο ένα δισ. ευρώ. Κι όμως, μέσα σε μια 5ετία το ποσό διπλασιάστηκε, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της Premier League.

Premier League

Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών αφορά στο διάστημα 2022-28 και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα… πολεμήσουν το αγγλικό πρωτάθλημα οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίες έχουν μείνει πίσω οικονομικά. Σύμφωνα με τον Χαβιέρ Τέμπας, τον πρόεδρο της ισπανικής La Liga, το μοναδικό πρωτάθλημα που μπορεί να κοντράρει τα επόμενα χρόνια, στον οικονομικό τομέα, το αγγλικό είναι η ιταλική Serie A.

Θα πρέπει όμως, όπως είπε, να αλλάξουν κάποιοι νόμοι στην Ιταλία ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν όσοι ενδιαφέρονται. Και σύμφωνα με όσα λέει ο Τέμπας, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να ρίξουν τρελά λεφτά στην Ιταλία.