Η αλήθεια, αν το δει κάποιος αντικειμενικά το θέμα, είναι ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2022. Κάποιος θα πει ότι ουσιαστικά δεν έχει καμία ελπίδα. Τα μαθηματικά, όμως, λένε ότι η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ μπορεί να τα καταφέρει μετά την ήττα της Σουηδίας με 2-0 από τη Γεωργία, οπότε είναι υποχρεωμένη να το παλέψει ως το τέλος και ό,τι γίνει.

Προς το παρόν, όπως προαναφέραμε, αυτό που έγινε ήταν η ήττα της Σουηδίας στη Γεωργία. Οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι είναι στην 1η θέση του ομίλου, έχασαν με 2-0 μετά τα γκολ του Κβαρατσχέλια στο 61′ και στο 77′. Έτσι, έχασα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση, αφού αυτό θα το πετύχαιναν μόνο με νίκη.

Με την ήττα, όμως, οι Σουηδοί έμειναν στους 15 βαθμούς και έχουν ακόμη να δώσουν ένα παιχνίδι, με αντίπαλο την Ισπανία εκτός έδρας. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, είναι στην 3η θέση με 9 βαθμούς και για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει την Ισπανία και το Κόσοβο και παράλληλα η Σουηδία να μην ηττηθεί από τους Ίβηρες.

Όχι και τόσο πιθανό το να γίνουν όλα αυτά, αλλά μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις…

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Σουηδία 15
  2. Ισπανία 13
  3. Ελλάδα 9
  4. Γεωργία 7
  5. Κόσοβο 4