Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις επιτυχίες με μια εύκολη νίκη κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Επικράτησαν με 117-89 στην «Little Ceasars Arena» του Ντιτρόιτ. Πλέον, το ρεκόρ των πρωταθλητών του NBA είναι 4-4 και χαμογέλασαν ξανά μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Πρωταγωνιστής, φυσικά, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» πήρε την ομάδα πάνω του και άγγιξε το triple-double στα 27 λεπτά που έπαιξε. Ολοκλήρωσε το ματς με 28 πόντους (9/16, 3/7 τρίποντα), οκτώ ριμπάουντ κι εννιά ασίστ, ενώ είχε και τέσσερα μπλοκ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε τη διαφορά με τους Μπακς να μην υπολογίζουν σε αρκετούς βασικούς παίκτες. Στις απουσίες του γκαρντ Τζρου Χόλιντεϊ και του βασικού σέντερ Μπρουκ Λόπεζ, προστέθηκε κι αυτή του έτερου all-star της ομάδας του φόργουορντ, Κρις Μίντλετον. Ο Μίντλετον ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό ώρες πριν το ματς, όπως ανακοίνωσε ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ.

Στην πρώτη περίοδο, το ταλέντο των Μπακς και κυρίως του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσε ώθηση (27-20 το επιμέρους σκορ). Στη συνέχεια, η ομάδα βρήκε ρυθμό στην επίθεση και συνέβαλλαν καθοριστικά ο Πατ Κόνατον (16 π.) και ο Τζόρνταν Νουόρα (16 π.). Με τον «Greek Freak» να καλύπτει τα νώτα των «ελαφιών» και να συνδράμει στο σκοράρισμα, οι πρωταθλητές ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι στη δεύτερη (30-19) και στην 3η περίοδο (33-23). Σ’ αυτό το διάστημα φάνηκε η απειρία των Πίστονς που είναι μια ομάδα σε μεταβατικό στάδιο (ρεκόρ 1-6).

Βοήθεια έδωσε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που άρχισε βασικός εξαιτίας των απουσιών και σε 23 λεπτά συμμετοχής πρόσθεσε εννιά πόντους (4/4) – είχε κι οκτώ ριμπάουντ, μια ασίστ και δύο κλεψίματα. Για οκτώ λεπτά αγωνίστηκε κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, αλλά δεν σκόραρε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς, με την ελπίδα να έχουν στη διάθεσή τους ενισχύσεις, θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν και θα υποδεχθούν τους Νιου Γιόρκ Νικς στο «Fiserv Forum». Εκείνο το ματς, δε, αναμένεται πολύ πιο δύσκολο από αυτό με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ωστόσο, οι Μπακς έχουν πλέον διαφορετική ψυχολογία.