Η Coca-Cola απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας που παράγει το ενεργειακό ποτό BodyArmor σε deal που έφτασε τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια του Κόμπι Μπράιαντ θα λάβει περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αείμνηστος θρύλος του μπάσκετ που έχασε τη ζωή του μαζί με την κόρη του Τζίτζι κι άλλους εννιά σε τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο στη Νότια Καλιφόρνια πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχε επενδύσει στην εταιρία το 2013. Η αρχική επένδυσή του ήταν έξι εκατομμύρια δολάρια. Ο «Black Mamba» ήταν αποφασισμένος να κάνει το εγχείρημά του να πετύχει και μάλιστα είχε σημαντικό ρόλο στην προώθηση του ενεργειακού ποτού χρησιμοποιώντας και τις διασυνδέσεις του στον κόσμο του αθλητισμού. Από το 2013 μέχρι και τον θάνατό του οι διαφημιστικές καμπάνιες του BodyArmor έφεραν την υπογραφή του.

Μάλιστα, πολλοί αθλητές πείστηκαν να επενδύσουν αφότου είδαν τον Μπράιαντ να μπαίνει στην εταιρία. Ένας απ’ αυτούς ήταν κι ο Τζέιμς Χάρντεν, νυν σταρ των Μπρούκλιν Νετς του NBA και εκείνη την εποχή πελάτης του ατζέντη του Μπράιαντ, Ρομπ Πελίνκα (σ.σ. ο οποίος τώρα είναι ο γενικός διευθυντής των Λος Άντζελες Λέικερς).

Με τα χρόνια, το προϊόν έγινε πετυχημένο και η Coca-Cola το 2018 απέκτησε το 15% της εταιρίας. Εκείνη την περίοδο, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο 3ος μεγαλύτερος μέτοχος της BodyArmor, αλλά το deal αύξησε την αξία της περιουσίας του κατά 200 εκατομμύρια δολάρια.

Αφότου σταμάτησε το μπάσκετ, ο Αμερικανός έγινε ένας πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας με επενδύσεις σε διάφορους τομείς: από αθλητικές εγκαταστάσεις, στη δική του media company (η οποία δημιούργησε και την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Dear Basketball που του κέρδισε ένα βραβείο Όσκαρ) και στούντιο, σε εταιρίες τεχνολογίας και σ’ ένα επενδυτικό fund το οποίο σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ προσέλκυσε επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η περιουσία του Μπράιαντ όταν έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 2020 υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει το Forbes. Πλέον, τον έλεγχο αυτής έχει η χήρα του Βανέσα Μπράιαντ.