Ήταν το πρώτο derby d’Italia της σεζόν και δεν υπήρξε νικητής, αν και οι τρεις βαθμοί ήταν το μόνο που ήθελαν οι δύο ομάδες. Το γκολ του Τζέκο στο 17′ φαινόταν ότι θα ήταν και αυτό που θα έδινε τη νίκη στην Ιντερ, αλλά στο 89′ η Γιουβέντους πήρε πέναλτι και ο Ντιμπάλα ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Στο -7 από την κορυφή οι Μιλανέζοι και στο -10 οι Μπιανκονέρι, ενώ στο τέλος αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων, Σιμόνε Ιντσάγκι.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Ιντερ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και στο 17′ άνοιξε το σκορ: Ωραίο σουτ του Τσαλχάνογλου στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζέκο έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία. Οι νερατζούρι πατούσαν καλύτερα από τους μπιανκονέρι που απειλούσαν μέσω στημένων φάσεων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχαν φάσεις για δεύτερο γκολ.

Στο β’ μέρος, πάντως, η Γιούβε μπήκε καλύτερα και μετά την είσοδο των Κιέζα και Ντιμπάλα έγινε πιο απειλητική, αλλά οι Μιλανέζοι κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι και το 89ο λεπτό. Εκεί, αφού πήγε και στο VAR, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι στην επαφή των Αλεξ Σάντρο – Ντάμφρις και ο Ντιμπάλα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, γράφοντας το τελικό 1-1.