«Πάμε στα αποδυτήρια και θα σε βιάσω». «Θα βιάσουμε όλη την ομάδα σου». Αυτές είναι μερικές από τις φρικτές προσβολές που δέχτηκε η 17χρονη Καρολίνα Σαράσουα, παίκτρια από τη δεύτερη ομάδα των γυναικών της Οσασούνα (Osasuna Femenino B) κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με τη Nueva Montaña de Cantabria, την οποία κέρδισε με 5-0.

Το σοβαρό επεισόδιο βίας έγινε το περασμένο Σάββατο και δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την παίκτρια. Για την ακρίβεια μετά τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού, μια ομάδα νεαρών παιδιών που ήταν εκτός γηπέδου άρχισαν τις ντροπιαστικές προσβολές, απειλές και σεξουαλικά σχόλια στο πρόσωπό της, αλλά και προς όλη την ομάδα.

Η Καρολίνα Σαράσουα απευθύνθηκε στην διαιτητή κι εκείνη της έδωσε ένα χαρτί και κατέγραψε τα πάντα, προτρέποντάς την να κάνει καταγγελία για το συμβάν.

Συγκέντρωσε όλα τα φρικαλέα που έβγαιναν από τα στόματα των νεαρών και τα έγραψε με στυλό σε ένα φύλλο χαρτί, στη συνέχεια το φωτογράφησε και το δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα.

Η Καρολίνα Σαράσουα, η οποία έπαιζε επίσης στις εθνικές ομάδες της Ισπανίας, φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό 9. Μετά τη δημοσίευση του εφιάλτη της, έλαβε αλληλεγγύη από τον σύλλογο και την αντίπαλη ομάδα της, από την Ομοσπονδία, αλλά και από άνδρες ποδοσφαιριστές.

Μια επαίσχυντη πράξη, που κατέληξε στην έκθεση της διαιτητή, εν αναμονή μέτρων. Με ανάρτησή της στα social media, η Καρολίνα ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξή σας», έγραψε η Σαράσουα, η οποία είναι επίσης πρωταθλήτρια στο Muay Thai. «Ελπίζω αυτού του είδους οι προσβολές να εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατό γιατί δεν εύχομαι σε κανέναν όλα όσα βιώσαμε εγώ και οι συμπαίκτριές μου».

Σε συνέντευξη τώρα που έδωσε στην εφημερίδα «Noticias de Navarra» ανέφερε:

«Καμία παίκτρια δεν πρέπει να περάσει τα βάσανα που ζήσαμε εγώ κι οι συμπαίκτριές μου στο παιχνίδι. Είμαι 17 ετών και ξέρω πώς να το διαχειριστώ, στο πλαίσιο του δυνατού. Αλλά αν συνέβαινε αυτό σε μια νεότερη κοπέλα, που μόλις ξεκινάει δε, το ποδόσφαιρο, είναι πιθανό ένα τέτοιο συμβάν να της καταστρέψει το όνειρο και δεν θα θέλει πλέον να παίζει μπάλα. Για αυτό αυτό και βγαίνω μπροστά, για τις κοπέλες που πιθανόν να ζήσουν το ίδιο με μένα» τόνισε ενώ στην ερώτηση για το εάν σκέφτηκε να αποχωρήσει απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να φύγω από το παιχνίδι, απλά ήθελα να τελειώσει γρήγορα. Ήθελα να κάνω ότι δεν ακούω και να επικεντρωθώ στο ματς, αλλά αυτό που με φοβίζει είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτά τα παιδιά που έχουν αυτή τη νοοτροπία».