Το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ένας περίεργος κόσμος και μερικές φορές πρέπει απλώς να τον αγκαλιάσεις και να χαμογελάσεις, παρά να τον πολεμήσεις.

Το σημερινό παράδειγμα έρχεται από τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος εμφανίζεται δημόσια ως ένα πολύ σεμνό και γειωμένο παιδί.

Μόλις 21 ετών, εξακολουθεί να εργάζεται για να καθιερωθεί ως βασικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος, όμως, δεν έχει χάσει στιγμή για την ανάπτυξη του brand name του και της εικόνας του. Αυτό είναι το «μυστικό» των σύγχρονων ποδοσφαιριστών που συνδυάζουν όλο και περισσότερο την δουλειά στο γήπεδο, με τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εκτός αυτού.

Το ίδιο, λοιπόν, έκανε και ο Vinicius Junior, σύμφωνα με την ge.globo στη Βραζιλία, ο οποίος έχει στη δούλεψή του αρκετά άτομα εκτός από τον καθιερωμένο ατζέντη που διαθέτουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Βραζιλίας, στην πραγματικότητα, φαίνεται να παίρνει βοήθεια σε όλα τα γεγονότα της ζωής του, ποδοσφαιρικά και μη, από ένα προσωπικό 39 ατόμων που εργάζεται γι’ αυτόν στα παρασκήνια – από αυτά 12 άτομα επικεντρώνονται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Η ομάδα του, μάλιστα, έχει ονομαστεί VJR Team.

Λειτουργούν τα κοινωνικά του μέσα δικτύωσης, τη συνολική εικόνα του, το μάρκετινγκ του και σχεδόν κάθε άλλη πτυχή τoυ brand Vinicius Junior. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα υπάρχει επίσης ένας personal trainer, ένας Γάλλος σεφ, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας διαιτολόγος, όπως και ένας ψυχολόγος.

Επιπλέον, μια ομάδα που φροντίζει για το δημόσιο προφίλ του, ανάμεσά τους και φωτογράφοι και γραφίστες και μια που φροντίζει και διευθετεί τα της οικογενειακής περιουσίας και κληρονομιάς του.

Ακόμη, ο Βινίσιους μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τομέα του μάρκετινγκ. Πέρα από τη συμφωνία με τη Nike, ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τη Gaga Milano (ρολόγια) και τον ιταλικό οίκο μόδας Dolce&Gabbana. Ήταν δε, πρεσβευτής του παιχνιδιού FIFA 2020 της EA Sports. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, οι προσωπικές χορηγίες του ανέρχονται τη δεδομένη περίοδο στις 800.000 Ευρώ ετησίως.

Όλα είναι μέρος του πακέτου που αποτελεί έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή και μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο Βινίσιους Ζούνιορ τους δίνει αρκετή δουλειά, με 5 γκολ σε 8 παιχνίδια. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο στη ζωή των σύγχρονων ποδοσφαιριστών.