Την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ με 91-87.

Το ξεκίνημα στη φετινή διοργάνωση δεν ήταν καλό για τους πράσινους, αφού είχαν ηττηθεί από τη Μονακό εκτός έδρας. Για να γίνει, μάλιστα, ακόμη πιο βαρύ το κλίμα, ακολούθησε η απίστευτη -όπως εξελίχθηκε το ματς- ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός, με λίγα λόγια, βρέθηκε από πολύ νωρίς να έχει πίεση, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάρει τη νίκη κόντρα στους Τούρκους, η οποία, αν μη τι άλλο, θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια. Ειδικά έτσι όπως ήρθε αυτή, δηλαδή με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να είναι στο -6… στα 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, οι πράσινοι μπήκαν καλά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 13-8 στο 6′ χάρη στους Γουάιτ και Παπαπέτρου, αλλά η Φενέρ απάντησε με σερί 9-0, πέρασε μπροστά με 13-17 στο 8′ και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +1 (20-21). Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα της δεύτερης και ξέφυγαν με 22-28 και 34-40, για να κλείσει όμως το ημίχρονο με το «τριφύλλι» να έχει πλησιάσει στο -1 (45-46), κυρίως χάρη στον Παπαπέτρου.

Ο Έβανς του Παναθηναϊκού

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά αλλά οι Πέρι και Γουάιτ έφτασαν στα 4 φάουλ και έκατσαν στον πάγκο, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να το εκμεταλλευτούν και να ξεφύγουν με 56-64 στο 28′ αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 6-0 ισοφάρισε, για να γίνει το σκορ 64-67 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου μετά το τρίποντο του Πολονάρα.

Επική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Βέσελι με ένα ξέσπασμα έβαλε τη Φενέρ μπροστά με 82-87 στα 44 δευτερόλεπτα, δίνοντας σε όλους την εντύπωση ότι τα πάντα κρίθηκαν. Εκεί, όμως, ο Νέντοβιτς πήρε πάνω του τους πράσινους, οι οποίοι στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα έκαναν σερί 9-0 και πήραν μεγάλη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87