Την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής της Super League 1, ξεκινώντας από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων ήταν αυτό που ξεχώρισε μέσα στο σαββατοκύριακο, αν και αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι αλλά δεν δόθηκε κανένα, με τον επικεφαλής της ΚΕΔ να συμφωνεί με τις αποφάσεις του διαιτητή.

Συγκεκριμένα, για τη φάση με την πτώση του Τικίνιο από τον Πούγγουρα, ο Κλάτενμπεργκ είπε πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι επειδή «το κράτημα του αμυντικού είναι πολύ ελαφρύ, με τον επιθετικό να αξιοποιεί στο έπακρο τη μικρή επαφή για να προσπαθήσει να κερδίσει το πέναλτι». Οσο για το χέρι του Σάντσες στην προσπάθεια του Ελ Αραμπί να κάνει κοντρόλ, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής θεωρεί πως και εκεί ο διαιτητής σωστά δεν καταλόγισε κάτι.

«Το χέρι του αμυντικού βρίσκεται σε φυσική θέση όταν αγγίζει τη μπάλα», ήταν το σχετικό σχόλιο του Κλάτενμπεργκ.

Τι είπε για το Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μεντόσα του Παναιτωλικού για ένα φάουλ στον Μάνταλο της ΑΕΚ και για το κατά πόσο θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη, ο επικεφαλής συμφώνησε πως σωστά δόθηκε κίτρινη και όχι κάτι παραπάνω.

«Το πόδι του επιθετικού χτυπάει πρώτα την μπάλα πριν χτυπήσει στο πόδι του αντιπάλου του, ενώ η προβολή δεν είχε αρκετή δύναμη ή πρόθεση να βλάψει τον αντίπαλό του», είπε σχετικά.