Μέτρα κατά αγγλικών συλλόγων παίρνει η FIFA επειδή απαγόρευσαν σε ποδοσφαιριστές να ταξιδέψουν για τις χώρες τους και να παίξουν με το εθνόσημο στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Κυρώσεις θα έχουν οι αγγλικοί σύλλογοι που δεν επέτρεψαν στους διεθνείς τους να ταξιδέψουν για να παίξουν με τις χώρες τους στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ανάμεσά τους η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που λόγω πανδημίας δεν άφησαν τους διεθνείς να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στις χώρες τους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ESPN, η FIFA θα προχωρήσει σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον των συλλόγων αυτών, με πιθανότερο πρώτο μέτρο να είναι η απαγόρευση συμμετοχής των εν λόγω ποδοσφαιριστών στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους για το πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει πως παίκτες όπως οι Σαλάχ, Άλισον, Έντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Σίλβα, Φιρμίνο, Ριτσάρλισον και Γκάμπριελ Ζέσους μεταξύ άλλων, δεν θα μπορέσουν να παίξουν σε ένα από τα επόμενα ματς των ομάδων τους (ενδεχομένως και αυτό το Σαββατοκύριακο), κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί από την Παγκόσμια ομοσπονδία.

Πηγή: gazzetta.gr