Τη μετατροπή του ποδοσφαίρου σε… μπάσκετ φέρεται να σκέφτεται η FIFA, με βάση τις πέντε αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στο άθλημα.

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo Deportivo σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλαγές που σκέφτεται η παγκόσμια ομοσπονδία και οι οποίες θα βάλουν το ποδόσφαιρο στα χνάρια του… μπάσκετ, αν εγκριθούν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ισπανικό δημοσίευμα, η FIFA σκέφτεται τις εξής αλλαγές…

1) Η χρονική διάρκεια του κάθε ημιχρόνου να είναι 30 λεπτά και όχι 45. Ο αγώνας, δηλαδή, να διαρκεί 60 λεπτά και όχι 90.

2) Να παγώνει το χρονόμετρο κάθε φορά που η μπάλα θα βγαίνει άουτ. Ακριβώς όπως γίνεται και στο μπάσκετ δηλαδή. Αρα δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε μια τέτοια περίπτωση.

3) Οι αλλαγές που θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες την ώρα του αγώνα θα είναι… απεριόριστες.

4) Το πλάγιο άουτ να εκτελείται πλέον με τα πόδια και όχι με τα χέρια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να δημιουργούνται περισσότερες επικίνδυνες φάσεις από το πλάγιο άουτ.

5) Η κάθε κίτρινη κάρτα να σημαίνει… 5λεπτη αποβολή. Σκέψη που παραπέμπει στο πόλο, όπου υπάρχουν δίλεπτες αποβολές.

Όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, όλα αυτά θα δοκιμαστούν σε ένα τουρνουά που θα γίνει με τη συμμετοχή ομάδων Κ-19 και αν κριθεί ότι οι αλλαγές είχαν επιτυχία, η FIFA θα προτείνει στην IFAB, τη διεθνή ομοσπονδία που αποφασίζει για τους κανόνες του παιχνιδιού, να εφαρμόζονται πλέον σε όλα τα επίπεδα.