Η εθνική Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά (29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου), με το πρώτο τζάμπολ να γίνεται απόψε (18/06, 20:00) του 30ου Τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Με ομοσπονδιακό προπονητή τον Ρικ Πιτίνο και τον Βασίλη Σπανούλη να ξαναφορά το εθνόσημο στο στήθος για πρώτη φορά από το Ευρωμπάσκετ του 2015 -και να επιστρέφει ως αρχηγός- η «γαλανόλευκη» θα δώσει τρία φιλικά τεστ επί ελληνικού εδάφους, πριν διεκδικήσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρεμιέρα θα γίνει απόψε κόντρα στο Μεξικό, θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο στη 2η ημέρα (19/06, 20:00) του τουρνουά, που θα ρίξει αυλαία την Κυριακή (20/06, 20:00) απέναντι στη Σερβία, που αποτελεί και το πιο «δυνατό» τεστ πριν τα παιχνίδια στον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα. Ο 2ος όμιλος αποτελείται από τις Τουρκία, Ουρουγουάη και Τσεχία. Οι αγώνες του Τουρνουά «Ακρόπολις» θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Εθνική Ελλάδας: Δεν λείπουν τα προβλήματα

Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως για την Εθνική, αφού ο πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ όλων των εποχών της Euroleague, Βασίλης Σπανούλης, θα πρέπει να μείνει προληπτικά εκτός τις επόμενες ημέρες, λόγω τραβήγματος στη γάμπα.

Ο σταρ της εθνικής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς αμφότεροι έχουν υποχρεώσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς στα πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς.

Ο Νικ Καλάθης θα προπονηθεί με την Εθνική μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις», λόγω των υποχρεώσεών του με την Μπαρτσελόνα, και θα ταξιδέψει στον Καναδά.

Επιπλέον, τόσο το Τουρνουά «Ακρόπολις» όσο και το Προολυμπιακό Τουρνουά χάνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και ενδέχεται να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι εκτός εξ αρχής λόγω τραυματισμού, ο Πιτίνο δεν μένει με αρκετές λύσεις για τη θέση «3» και θα υποχρεωθεί να… κατεβάσει τον Ντίνο Μήτογλου από τη θέση «4».

O ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, έχει 18 παίκτες στη διάθεσή του στο τουρνουά «Ακρόπολις» μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη. Τρεις παίκτες οι οποίοι βοήθησαν πολύ στην προετοιμασία τις πρώτες ημέρες, εν τη απουσία αρκετών βασικών παικτών, αποχαιρέτισαν ήδη. Πρόκειται για τους Χρήστο Σαλούστρο, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Κώστα Παπαδάκη.

Ο Πιτίνο έχει στη διάθεσή του για του Τουρνουά «Ακρόπολις» τους εξής παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Λεωνίδας Κασελάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Μουράτος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Μιχάλης Λούντζης.

Η αυλαία του 30ου τουρνουά «Ακρόπολις» ανοίγει την Παρασκευή (18/06) στις 17:00 με τον αγώνα Σερβία – Πουέρτο Ρίκο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (20/6, 20:00) με τον αγώνα της χώρας μας κόντρα στη Σερβία.