Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της όσες ομάδες δεν έχουν απαρνηθεί τη European Super League, αλλά αυτές δεν ανησυχούν.

Το βράδυ της Τετάρτης ένα ρεπορτάζ του ESPN έκανε λόγο για διετή αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και ίσως και Ίντερ από τις διοργανώσεις της UEFA. Ο λόγος; Αυτές οι ομάδες δεν έχουν απαρνηθεί… πειστικά το πλάνο για τη European Super League.

Απειλή που μάλλον δεν τρομάζει τις συγκεκριμένες ομάδες, όμως, οι οποίες απάντησαν στο δημοσίευμα με διαρροή προς το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Ένα μήνυμα, στο οποίο οι ομάδες που στηρίζουν το πλάνο της European Super League αναφέρουν το εξής…

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης που το απαγορεύει ρητά. Οι άνθρωποι που εργάζονται στις πειθαρχικές επιτροπές της UEFA είναι νομικοί και γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές σε περίπτωση που αγνοήσουν αυτήν την απόφαση».

Την ίδια ώρα, θέση για το θέμα πήρε και η FIFA μέσω του προέδρου της, Τζάνι Ινφαντίνο, λέγοντας πως θα πρέπει να γίνει διάλογος και ότι ενδεχόμενη τιμωρία των μεγάλων κλαμπ θα έχει κακές συνέπειες. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει και ο διεθνής Τύπος, η FIFA δεν στηρίζει 100% την UEFA σε αυτόν τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τα μεγαλύτερα κλαμπ.