Στην κορυφή της Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία του, στο πόλο γυναικών, ανέβηκε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη επί της ουγγρικής Ντουναϊσβάρος με 7-6.

Το 2014 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών, το Λεν Τρόφι. Το 2015 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη το Σούπερ Καπ Ευρώπης και πάνω απ’ όλα την Ευρωλίγκα. Και τώρα, έξι χρόνια μετά, η Ευρωλίγκα είναι ξανά ερυθρόλευκη, αφού η γυναικεία ομάδα πόλο των Πειραιωτών επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης!

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με απόλυτη ισορροπία από την αρχή ως το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε την Ντουναϊσβάρος με 7-6, χάρη σε γκολ της Βάσως Πλευρίτου. Το μοναδικό γκολ που μπήκε στο τέταρτο και τελευταίο 8λεπτο της αναμέτρησης, προς απόδειξη του πόσο ντέρμπι ήταν ο τελικός.

Τέλος καλό, όλα καλά, όμως, για τις ερυθρόλευκες, οι οποίες έκαναν μια… Ανάσταση που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μάγκιαρι , Ζίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαγιό, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζιέγκλερ, Μούσκι, Μπρεζόβσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.