Ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε τα 200 εκατ. ακόλουθους στο Instagram και το εκμεταλλεύτηκε για να τους καλέσει όλους στη μάχη κατά του ρατσισμού.

Στην Αγγλία οι ομάδες και γενικά οι ποδοσφαιρικές αρχές απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς στα social media ως αντίδραση για τον online ρατσισμό και σε αυτό αναφέρθηκε και ο Μέσι με το μήνυμα που έστειλε μέσω Instagram και το οποίο είναι το εξής…

«Ξεπέρασα τους 200.000.000 ακολούθους σε αυτή την πλατοφόρμα, ωστόσο δεν το αντιλαμβάνομαι ως γιορτή. Βεβαίως σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη που πάντα μού δείχνετε, αλλά νομίζω έφτασε η στιγμή να εστιάσουμε σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που βρίσκονται πίσω από κάθε προφίλ, να λάβουμε υπόψη ότι πίσω από κάθε λογαριασμό υπάρχει ένας άνθρωπος με σάρκα και οστά, που χαμογελά, κλαίει, χαίρεται και υποφέρει, έχει συναισθήματα.

Σηκώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε τις επιθέσεις μέσω των social media. Είναι το ίδιο αν είμαστε ανώνυμοι, επώνυμοι, αθλητές, διαιτητές ή φίλαθλοι ενός αθλήματος, το ίδιο αν δεν έχουμε τόση σχέση με όλο αυτό, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, θρησκείας, ιδεολογίας ή φύλου… Κανείς δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται άσχημα ή να τον προσβάλουν. Συνυπάρχουμε βλέποντας κάθε φορά και χειρότερες επιθέσεις στα social media, χωρίς κάποιος να μπορεί να κάνει κάτι για να το αποτρέψει. Πρέπει να καταδικάσουμε σθεναρά αυτές τις εχθρικές συμπεριφορές και να απαιτήσουμε από τις εταιρίες που χειρίζονται τα δίκτυα να πάρουμε επείγοντα μέτρα.

Θα ήθελα, εσείς οι 200.000.000 άνθρωποι που με ακολουθούν, να μπορούσατε να μετατραπείτε σε 200.000.000 λόγους για να γίνουν τα social media ένας χώρος ασφαλής, γεμάτος σεβασμός, όπου θα μπορούμε να μοιραστούμε οτιδήποτε χωρίς το φόβο να μας προσβάλουν και να μείνετε για πάντα έξω από όλες αυτές τις προσβολές, το ρατσισμό, τις επιθέσεις και τις διακρίσεις. Ελπίζω να με στηρίξετε σε αυτό. Χαιρετίζω την απόφαση των ποδοσφαιρικών ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για την καμπάνια τους κόντρα στις επιθέσεις και τις διακρίσεις στα social media».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.