Μπορεί κάποιες -οι περισσότερες- από τις 12 ομάδες που συνέθεσαν το «μέτωπο» της European Super League να έκαναν πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις, αλλά όσες προχώρησαν στο να εγκαταλείψουν το σχήμα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με συνέπειες. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ισπανικό Μέσο, που ασχολείται με το περιεχόμενο της συμφωνίας που είχε συναφθεί.

Φαίνεται, ή για την ακρίβεια επιβεβαιώνεται, πως ο πρωτεργάτης του πρότζεκτ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε σαφές με τις δηλώσεις του τις προηγούμενες ώρες, μόνο που πλέον έρχονται και κάποια πράγματα στη δημοσιότητα, που αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο επέμενε τόσο.

Σύμφωνα με την ισπανική Vozpopuli, κάθε σύλλογοςπ που αποφάσισε να αποχωρήσει από την κλειστή Λίγκα και θα κόψει πλήρως τους δεσμούς της με αυτή, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ! Αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, προβλέπεται στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι «12» το Σάββατο.

Η συκγκεκριμένη «καμπάνα» βασίζεται στο γεγονός ότι οι ομάδες που είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν στο πρότζεκτ, είχαν δεσμευτεί να εισπράξουν δάνειο συνολικού ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την JP Morgan και τα χρήματα θα προέρχονταν από άλλα τρία αμερικανικά fund.

Έτσι κάθε ομάδα που αποχωρεί οφείλει, συμβατικά, να επιστρέψει το ποσό που της αντιστοιχούσε από την κατανομή του συγκεκριμένου δανείου και το οποίο αν το σχέδιο της ESL προχωρούσε θα έπρεπε να αποπληρωθεί με τόκο τα επόμενα χρόνια.

Πηγή προσκείμενη στο πρότζεκτ ανέφερε στην εφημερίδα πως «η European Super League θα μείνει ζωντανή αν οι ομάδες δεν πληρώσουν αυτό το πρόστιμο και παραμείνουν ενωμένες κάτω από αυτό το σχέδιο». Πρόσθεσε επίσης πως η UEFA αναζητεί τρόπους για να αποζημιώσει -έστω και μερικώς- τις ομάδες που θα εγκαταλείψουν την ESL, επιστρέφοντας στις τάξεις της.

Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο, που αναφέρει ότι οι ομάδες ναι μεν έχουν συμφωνήσει σε ποινή για πιθανή αποχώρηση από τη Λίγκα, ωστόσο θα εφαρμοζόταν αν κι εφόσον είχαν αγωνιστεί και είχαν ήδη πάρει χρήματα από τη συμμετοχή τους.