Με επίσημη ανακοίνωση, η Μπαρτσελόνα πήρε θέση αναφορικά με τους λόγους και τις ανάγκες ίδρυσης της Super League και ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσύρει τη συμμετοχή της, με μόνη «παραδοχή» ότι απαιτείται περισσότερη σκέψη για το project.

Υπερασπίζεται κι επίσημα την επιλογή της να ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη European Super League η Μπαρτσελόνα. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας μιας κλειστής Λίγκας όπως η ESL, ο σύλλογος της Καταλονίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει τη συμμετοχή της, αλλά θα δώσει, όπως συμφωνήθηκε, το δικαίωμα ψήφου στα μέλη της για την τελική έγκριση. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» σε περίπτωση που το κλαμπ απείχε από το νέο εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ειδικά βάσει των τωρινών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητο να προβούμε σε δομικές αλλαγές που στοχεύουν στην εγγύηση της οικονομικής βιωσιμότητας και αξιοπιστίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας το θέαμα που προσφέρεται στους οπαδούς και αυξάνοντας την κοινωνική βάση στην οποία στηρίζεται το ποδόσφαιρο.

«Με αυτούς τους όρους, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε ως επείγον ζήτημα να γίνει μέλος, ως ιδρυτικό κλαμπ, της Super League, μιας διοργάνωσης που η ουσία της είναι να αυξήσει την ποιότητα και την ελκυστικότητα του θεάματος, ενώ ταυτόχρονα ως αδιαπραγμάτευτη αρχή της ομάδας, να αναζητήσει νέες φόρμουλες για την αλληλεγγύη προς ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα».

«Η απόφαση πάρθηκε με την πεποίθηση ότι μια ενδεχόμενη άρνηση να γίνουμε μέρος σε αυτό το εγχείρημα ως ιδρυτικό μέλος θα ήταν ιστορικό λάθος. Ως σύλλογος παγκόσμιας εμβέλειας και απήχησης, υπερασπιζόμαστε την ηγετική στάση του συλλόγου, που είναι ουσιώδες μέρος της ταυτότητας και του αθλητικού, κοινωνικού πνεύματος του συλλόγου»

«Σε κάθε περίπτωση, η Μπαρτσελόνα, μια ένωση που πάντα ήταν και θα είναι περιουσία καθενός από τα μέλη και τους συνεργάτες της, εξασφαλίζει ρητώς το δικαίωμα τους να επικυρώσουν αυτή την τόσο σημαντική απόφαση προς την τελική έγκριση των αρμόδιων φορέων, κατόπιν προσεκτικής και βαθιάς ανάλυσης».

«Έχοντας αναγνωρίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις από το παραπάνω εγχείρημα σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους, είναι αναντίρρητο ότι η Μπαρτσελόνα κατανοεί ότι θα πρέπει να αναλυθούν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος οι λόγοι που γέννησαν αυτή την απόφαση, ώστε να επανεξετάσουμε κατάλληλα και όπου απαιτείται την προσέγγιση και τη φόρμουλα που προτάθηκε, και να λύσουμε όλα τα ζητήματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του κόσμου του ποδοσφαίρου. Αυτός ο σκοπός απαιτεί χρόνο και αναγκαία υπομονή για να αποφύγουμε κινήσεις πανικού».

«Θεωρούμε αναλόγως σημαντικό να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ένα Δικαστήριο έχει ήδη εξασφαλίσει την επείγουσα νομική υποστήριξη που απαιτείται, η οποία επιβεβαιώνει ότι το εγχείρημα υποστηρίζεται νομικά από την πλευρά των ιδρυτικών μελών και της συμμετοχής τους στην Super League. Υπό αυτή την έννοια, το κλαμπ θεωρεί ότι θα ήταν εντελώς άκαιρο να ερμηνευθεί η απόφαση υπό κριτήρια αδικαιολόγητης πίεσης και υπονόμευσης».

«Ενώ έχουμε πλήρη επίγνωση της σημασίας και του ενδιαφέροντος για περισσότερες πληροφορίες που χρήζει το ζήτημα, όπως και της ανάγκης να δρούμε με τη μέγιστη διαφάνεια, η Μπαρτσελόνα θα δρα πάντα με σύνεση και ζητά τη μέγιστη κατανόηση, τον σεβασμό ακόμη και την υπομονή από την κοινωνία της Μπαρτσελόνα και την κοινή γνώμη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.