Με τον Παπασταθόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως ερυθρόλευκος, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και αυτό είχε ως συνέπεια, όπως φάνηκε στην πορεία, να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό. Γεγονός που είχε, φυσικά, αντίκτυπο και στο -όποιο- θέαμα πρόσφεραν. Χωρίς, πάντως, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν φάσεις, έστω όχι μεγάλες, με εξαίρεση αυτή του 20ου λεπτού για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ριέρα έκανε εκπληκτική ενέργεια απέναντι στους Σεμέσο και Παπαδόπουλο αλλά αστόχησε στο πλασέ, με τον Αβραάμ να αποχωρεί δύο λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού. Οχι καλό νέο για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι στο πρώτο μέρος είχαν τις καλύτερες στιγμές τους με ο σουτ του Κάιπερς που απέκρουσε ο Τσιφτσής στο 15′ και με το πλασέ του Καμαρά που έφυγε λίγο άουτ στο 43′.

Το γκολ τελικά ήρθε νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 52′ και ήταν από τον Παπασταθόπουλο… Ο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ, οι Κάιπερς – Σουάρεθ διεκδίκησαν τη μπάλα και τελικά αυτή κατέκτησε στον Σωκράτη, ο οποίος έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ ως ερυθρόλευκος. Γκολ που έκανε και τη διαφορά τελικά, αφού δεν σημειώθηκε άλλο ως τη λήξη της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις αν και είχε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και ο Ολυμπιακός τελικά επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στην Τούμπα, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Λαλά (46′ Ντρέγκερ), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22′ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Κάιπερς (82′ Εμβιλά), Χασάν (70′ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ (88′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (46′ Ιγκλέσιας), Αλί Μπαμπά (67′ Τιλίκα), Κρέσπι, Ριέρα (46′ Γκόμες), Μπαράλες (46′ Τζίμας).