Στο επίκεντρο των αντιδράσεων για τη σύσταση της European Super League βρίσκεται η Αγγλία, με τις διαμαρτυρίες από τους οπαδούς των έξι συλλόγων που υπογράφουν την ίδρυσή του θεσμού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ) να είναι έντονες. Εξίσου «ηχηρή» ήταν και η παρέμβαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Times, ήδη ένας από τους έξι αυτούς συλλόγους που έχουν δεσμευθεί στο νέο πρότζεκτ, εξετάζει το ενδεχόμενο υπαναχώρησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι αντιδράσεις των οπαδών της εν λόγω ομάδας έχουν θορυβήσει τη διοίκηση, αρκετά μέλη της οποίας εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «επείγουσες εσωτερικές διεργασίες», που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πολλά βρετανικά ΜΜΕ, από τις έξι αγγλικές ομάδες που υπέγραψαν για την ίδρυση της ESL, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι είχαν αρκετές επιφυλάξεις και προσχώρησαν στη κίνηση την τελευταία στιγμή, αλλά οι πιο έντονες αντιδράσεις από πλευράς οπαδών ήρθαν στις τάξεις της Λίβερπουλ.