Σε εξέλιξη βρίσκεται το συνέδριο της UEFA, το οποίο γίνεται εν μέσω του «σεισμού» που προκάλεσε η ανακοίνωση δημιουργίας της European Super League. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πήρε τον λόγο και -όπως μεταφέρεται- εμφανίστηκε ξεκάθαρα κατηγορηματικός απέναντι στη δημιουργία της κλειστής αυτής διοργάνωσης από τους «12».

Μάλιστα, έκανε σαφές πως όσα κλαμπ επιλέξουν να αποσχιστούν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πατούν σε… δύο βάρκες, ενώ δεν δέχεται να υπάρχει ένα… κλειστό μαγαζί.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δημιουργία της Super League, που είναι ένα κλειστό μαγαζί και αποτελεί απόσχιση από τους θεσμούς όπως η UEFA, η FIFA και οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες. Εμείς έχουμε καθήκον και αποστολή να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες», είπε -μεταξύ άλλων- ο Ινφαντίνο.

Και συνέχισε: «Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος κάποιων λίγων. Θα πρέπει να το σκεφτούν καλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν αυτές οι ομάδες επιλέξουν να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους. Είτε θα ανήκουν σε μας, είτε όχι. Δεν μπορεί να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω».