Οι έντονες αντιδράσεις από UEFA, FIFA, Ομοσπονδίες, Λίγκες, ανθρώπους του αθλήματος και φυσικά τους φιλάθλους, φαίνεται πως προκαλούν δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους που σχεδιάσαν και παρουσίασαν τη δημιουργεία της European Super League. Μάλιστα, δύο από τα δώδεκα ιδρυτικά μέλη με βάση την Αγγλία, φαίνεται πως κάνουν πίσω.

Ήδη πολλά ΜΜΕ από το Νησί γράφουν πως οι συγκεκριμένοι σύλλογοι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά αν πρέπει να παραμείνουν στη νεοσύστατη Λίγκα. Την είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει και ο δημοσιογράφος Όλιβερ Χολτ της Daily Mail.

«Ακούω πως οι πρώτες ρωγμές ίσως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε αυτό το άσχημο μόρφωμα της European Super League. Δύο αγγλικές ομάδες είναι κοντά στο να χάσουν το θάρρος τους στο να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση», ανέφερε μέσω Twitter.

Πάντως, οι δύο αγγλικές ομάδες από τις έξι που συμμετέχουν στην… απόσχιση δεν έγιναν γνωστές.

Υπενθυμίζεται πως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι είναι από τα κλαμπ που έχουν γίνει συνιδρυτές στην ESL, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουβέντους, την Ίντερ και τη Μίλαν.