Η Αγγλία, με πέντε εκπροσώπους στους «8» του Champions League και του Europa League κυριαρχεί εφέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική από την περυσινή οκτάδα του Europa League.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έκανε τη μεγάλη έκπληξη με την απίστευτη ανατροπή (3-0 στην παράταση από 2-0 στο Λονδίνο) επί της Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά οι Αγγλοι θα έχουν διπλή εκπροσώπηση στους προημιτελικούς του Europa League. Την Αρσεναλ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό παρά τη θαυμάσια εμφάνιση και τη νίκη με 1-0 των Ερυθρόλευκων στη σημερινή ρεβάνς του 1-3 και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υπέταξε τη Μίλαν εκτός έδρας με 1-0 και προκρίθηκε παρά την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ».

Η Ρόμα που απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες τη Σαχτάρ είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι Ισπανοί έχουν διπλή εκπροσώπηση στους «8» του Europa League (Γρανάδα, Βιγιαρεάλ). Η Κροατία (Ντ. Ζάγκρεμπ), η Ολλανδία (Αγιαξ) και η Τσεχία (Σλάβια Πράγας που απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σκωτίας, Ρέιντζερς) έχουν (όπως και οι Ιταλοί) από μία ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη.

Απούσας της Σεβίλλης (την οποία έθεσε νοκ άουτ η Ντόρτμουντ από τα προημιτελικά του Champions League), όλα είναι ανοιχτά στο Europa League! Η κλήρωση, όπως και του Champions League, θα διεξαχθεί την Παρασκευή (19/3) και οι προημιτελικοί στις 8 και 15 Απριλίου

Η περυσινή οκτάδα του Europa League: Σεβίλλη, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν, Σαχτάρ, Γουλβς, Κοπεγχάγη, Βασιλεία.

Η εφετινή οκτάδα του Europa League: Βιγιαρεάλ, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ, Αγιαξ, Γρανάδα, Ντ. Ζάγκρεμπ, Σλάβια Πράγας.

Η εκπροσώπηση των χωρών στους «8» σε Europa και Champions League

5 OMΑΔΕΣ: ΑΓΓΛΙΑ (Λίβερπουλ, Μ. Σίτι, Τσέλσι – Αρσεναλ, Μ. Γιουνάιτεντ)

3 ΟΜΑΔΕΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ (Ρεάλ – Βιγιαρεάλ, Γρανάδα)

2 ΟΜΑΔΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπάγερν – Ντόρτμουντ)

1 ΟΜΑΔΑ: ΓΑΛΛΙΑ (ΠΣΖ), ΙΤΑΛΙΑ (Ρόμα), ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πόρτο), ΚΡΟΑΤΙΑ Ντ. Ζάγκρεμπ), ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αγιαξ), ΤΣΕΧΙΑ (Σλάβια Πράγας).

Πηγή: gazzetta.gr