Έχοντας μεγάλο προβάδισμα μετά το εκτός έδρας 1-0, η Τσέλσι νίκησε και πάλι την Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι στους «8» του Champions League.

Αν και είχαν το πάνω χέρι μετά το πρώτο παιχνίδι, οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά, είχαν κατοχή μπάλας 76% στο πρώτο 20λεπτο και τελικά στο 34′ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Ζίγιεχ που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση, φέρνοντας την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση (1-0).

Οι Μαδριλένοι ήταν υποχρεωμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν έδειξαν ικανοί να προβληματίσουν ιδιαίτερα την Τσέλσι, ενώ στο 81′ έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σάβιτς για χτύπημα στον Ρούντιγκερ εκτός φάσης.

Και κάπως έτσι, πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν, οι μπλε, οι οποίοι έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 94′ με τον Έμερσον στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (2-0) πήραν την πρόκριση για τους προημιτελικούς, ενώ οι ροχιμπλάνκος θα συγκεντρωθούν στη μάχη του τίτλου στη La Liga.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο (93′ Τσίλγουελ), Ζίγιεχ (77′ Πούλισικ), Βέρνερ (83′ Χάντσον-Οντόι), Χάβερτς (93′ Έμερσον).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ (69′ Λεμάρ), Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (46′ Ερμόσο), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (53′ Ντεμπελέ), Σουάρες (59′ Κορέα), Φέλιξ.