Σωστή ήταν η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο, όπως είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Η Ένωση ηττήθηκε με 1-0 στον Πανθεσσαλικό Στάδιο από την εκτέση πέναλτι του Δουβίκα, μετά την υπόδειξη της εσχάτης των ποινών από τον διαιτητή για μαρκάρισμα του Μιτάι στον Περέα. Ήταν μια απόφαση με την οποία δεν συμφώνησαν οι κιτρινόμαυροι, αλλά συμφώνησε ο αρχιδιαιτητής.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση να καταλογιστεί πέναλτι, καθώς υπήρξε επαφή από το γόνατο του αμυνόμενου στο πίσω μέρος του ποδιού του επιτιθέμενου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή», ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυσή του για τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής.

Από εκεί και πέρα, ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ συμφώνησε και με τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ, στη φάση με τους Χουσίνο και Χασάν, λέγοντας σχετικά: ««Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς και τα δύο χέρια του αμυνόμενου ήταν γύρω από το σώμα του επιτιθέμενου, με τη μπάλα να βρίσκεται σε απόσταση παιξίματος. Παρόλο που η ΚΕΔ αναγνωρίζει ότι σε ένα βαθμό συμβαίνουν κρατήματα εντός της περιοχής πέναλτι από ποδοσφαιριστές, το συγκεκριμένο ήταν πολύ έντονο και με τα δύο χέρια από τον αμυνόμενο, ο οποίος δεν ήθελε να παίξει τη μπάλα».