Ο Στέφανος Παπαρούνας και ο Μιχάλης Φαφαλής δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον τελικό του 1μ., που άνοιξε την ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα των καταδύσεων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Στέφανος Παπαρούνας με συνολική βαθμολογία 317.90, κατετάγη στη 16η θέση του προκριματικού, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στη 12άδα του τελικού στην 3η προσπάθειά του που βαθμολογήθηκε μόλις με 31.50β. Εκεί έχασε πολύτιμο έδαφος που δεν μπόρεσε να καλύψει στις υπόλοιπες τρεις βουτιές.

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Φαφαλής, που προερχόταν από τον τραυματισμό στη μέση τον προηγούμενο μήνα στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, με 252.60β πήρε την 25η θέση σε σύνολο 26 συμμετοχών.

Και οι δύο Ελληνες πρωταθλητές στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα προετοιμασίας, με τον Στέφανο Παπαρούνα να επισημαίνει:

«Ένα λάθος έγινε μόνο, δεν μπήκα στον τελικό, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα, πρώτος μας αγώνας είναι, πισίνα δεν είχαμε, μόνο το καλοκαίρι κάνουμε προπόνηση, γιατί το χειμώνα έχει κρύο.

Ο στόχος είναι τα 3μ, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω στόχο, η προπόνηση που έχω κάνει δεν είναι για να έχω στόχο, αλλά για ό,τι βγει, δεν μπορώ να προβλέψω κάτι από τη στιγμή που οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να προπονηθώ όπως θα έπρεπε για αυτούς τους αγώνες. Αν μπω τελικό, μπήκα, το καλύτερο που μπορώ να κάνω, αυτός είναι ο στόχος».

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Φαφαλής τόνισε: «Το τράβηγμα στην πλάτη μάς κράτησε πίσω στην προετοιμασία και δεν επέτρεψε να βγει κάτι καλό σήμερα. Χθες και προχθές ένιωσα κάτι ενοχλήσεις στην προπόνηση. Οι συνθήκες εδώ στο καταδυτήριο είναι πολύ καλές. Αυτό που θέλουμε είναι μαζί με τον Στέφανο να προκριθούμε στον τελικό των 3μ στις συγχρονισμένες καταδύσεις».

(φωτογραφία αρχείου)