Με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη να ξεχωρίζει, διεξάγεται σήμερα Τετάρτη η 4η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Εκπλήξεις μεγάλες όπως η νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του Ολυμπιακού και της Κηφισιάς επί του Ηρακλή, αλλά και μικρότερες όπως ο χαμένος βαθμός του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλονίκη στον αγώνα με την Καλαμαριά. Αύριο Τετάρτη ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, με τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη να κλέβει την παράσταση.

Κι όπως παραδέχονται οι Νίκος Καραγιάννης του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Σαρικεΐσογλου του Αρη Μαρμούρης ΑΕ αυτή η αναμέτρηση είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι, αν και φέτος έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι όχι μόνο για λόγους γοήτρου.

«Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και δεν μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος. Υπάρχει το γόητρο, υπάρχει η περηφάνια και σε τέτοια ματς ανεξαρτήτου βαθμολογικής θέσης παίζει ρόλο η αποφασιστικότητα και στο τέλος κερδίζει αυτός που θα δείξει τη μεγαλύτερη θέληση. Πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία θα υπάρχουν σε εμάς και με τη βοήθεια του κόσμου μας που μαθάινουμε ότι θα έρθει στο γήπεδο θα πανηγυρίσουμε μία ακόμη νίκη», τόνισε ο κεντρικός του Δικεφάλου με τον ακραίο του Αρη να συμπληρώνει: «Είναι νωρίς για να κρίνουμε το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι από βαθμολογικής πλευράς, αλλά σίγουρα έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα φέτος. Ούτως ή άλλως όμως όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ, Αρης και για τις δύο ομάδες κι αυτό που θέλουμε εμείς είναι η νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζεις με την ψυχή και την καρδιά».

Αγωνιστικά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Ράφαελ Λινς να τίθεται στη διάθεση του Γιάννη Μέλκα και τον Γιώργο Οικονομίδη να μην υπολογίζει μόνο τον ούτως ή άλλως τιμωρημένο Σιριάνις Ερνάντεζ (ο Κουβανός αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα του μήνα κι από τις 17 Νοεμβρίου θα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί).
«Ο Αρης είναι μια μαχητική ομάδα, την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της, αφού θα θέλουν κι αυτοί να αποδείξουν ότι η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν μια κακή παρένθεση. Αν κρατήσουμε την τακτική μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Καραγιάννης.

«Εχουμε παίξει κάποια φιλικά παιχνίδια κι η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Δεν είναι όμως ανίκητος και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη», ανταπάντησε ο Σαρικεΐσογλου.

Για το τέσσερα στα τέσσερα οι «πράσινοι»

Στο κλειστό της Γλυφάδας ο (αήττητος και πρωτοπόρος μαζί με τον ΠΑΟΚ) Παναθηναϊκός (χωρίς τους οπαδούς του αφού εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, αλλά και τον τραυματία Στάθη Ντονά) υποδέχεται τον Επίκουρο ISS με την ομάδα της Πολίχνης να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Ψάχνει την πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός

Στο Ζηρίνειο διεξάγεται η αναμέτρηση του ΑΟ Κηφισιάς (που προέρχεται από την πρώτη του ήττα) με τον Ολυμπιακό (που αναζητά την πρώτη του νίκη στη φετινή Volleyleague).

«Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι κόντρα στην Λαμία και να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο παιχνίδι», τόνισε ο Σωτήρης Δρίκος ενώ ο Πάυλος Κουζούνης μιλώντας στο www.olympiacos.org σημείωσε: «Δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά και στο μυαλό μας έχουμε μόνο τη νίκη. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των προηγούμενων αγώνων μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε δουλέψει σκληρά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι θέμα χρόνου πλέον, να βρούμε τον ρυθμό μας. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και πολλές κουβέντες αλλά όλοι μαζί, παίκτες και τεχνικό επιτελείο να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την εικόνα μας».

Θέλει το τρίποντο μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού

Στη Μίκρα ο Ηρακλής για πρώτη φορά με τον κόσμο του στο πλευρό του θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Φρέντι Μπρουκς να μην υπολογίζει τους τραυματίες Στάνκου, Χαραλαμπίδη ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί και σ’ αυτό το ματς ο Αντρέι Κράβαρικ. «Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη, καθώς έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία από το διπλό με τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα. Πρέπει να προσέξουμε, κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι για μένα. Έχουμε προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Ο Απόλλων είναι καλή ομάδα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να την νικήσουμε. Είναι σημαντικό που θα έχουμε πλέον τον κόσμο δίπλα μας. Περιμένουμε την βοήθεια του», σημείωσε ο τεχνικός του Γηραιού στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (www.iraklisvolley.gr).
Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα ο Χρήστος Πάτρας με την διαφαινόμενη επιστροφή του Εμεερσον Ισαχάρ δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα κι όπως είπε: «Εμείς θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος και να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις».

Να δείξει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο η Λαμία

Στο Χαλκιοπούλειο η Λαμία η οποία μετρά δύο συνεχόμενες νίκες θα αγωνιστεί κόντρα στον Πανελλήνιο που παραμένει χωρίς νίκη και βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.
«Ο μέχρι τώρα απολογισμός μας είναι ικανοποιητικός, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή», είπε στο www.lamiavolley.gr ο Νίκος Ανάγνου.

Ο Πανελλήνιος θα παραταχθεί στο παιχνίδι με μια σημαντική απουσία καθώς ο λίμπερο της ομάδας Κόνραντ Γκούζντα τέθηκε νοκ άουτ (υπέστη διάστρεμμα) και στη θέση του θα παίξει ο Βαγγέλης Λουκάς.
«Αυτό που θέλουμε είναι μια καλή εμφάνιση κι από κει και πέρα το να θα έχουμε κάποιο βαθμολογικό όφελος θα εξαρτηθεί κι από την απόδοση της Λαμίας που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος», δήλωσε ο προπονητής του ΠΓΣ Γιώργος Κλαρούδας.

Θέλει και άλλη μεγάλη νίκη ο Εθνικός

Τέλος στην Αλεξανδρούπολη διεξάγεται η αναμέτρηση του τοπικού Εθνικού με την ΕΑ Πατρών Λουξ. «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ενώ και η παράδοση δεν είναι υπέρ μας… Η ομάδα όμως είναι σε καλή κατάσταση και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Γιάννης Ανδρεάδης ο οποίος έχει το ερωτηματικό της συμμετοχής ή όχι του τραυματία Κώστα Κίτσιου.
Οι Αχαιοί ταξίδεψαν για την Θράκη χωρίς τον τραυματία Ροντρίγκο με τον Γιώργο Χριστόπουλο να δηλώνει στο www.eapatron.gr:

«Ξέρουμε όλοι ότι το παιχνίδι με τον Εθνικό είναι πολύ δύσκολο και παίζουμε με μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Πάντως ο δικός μας στόχος δεν αλλάζει, όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Αλεξανδρούπολη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Μίκρας, 19.00: Ηρακλής – Απόλλων Καλαμαριάς (Καραμπαλάσης, Βασιλειάδης παρατηρητής διαιτησίας: Αντωνούλης)

Γλυφάδας, 19.00: Παναθηναϊκός – Επίκουρος ISS (Γεωργουλέας, Παπαδογούλας, παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος), ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές

Αλεξανδρούπολης, 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΕΑ Πατρών Λουξ (Μπαντιανίδης, Ιωαννίδης, παρατηρητής διαιτησίας: Λαδάς)

Λαμίας, 19.00 (Star Κ.Ε.): ΓΣ Λαμία – Πανελλήνιος ΓΣ (Πανούτσος, Θεμελής, παρατηρητής διαιτησίας: Παναγής)

Ζηρινείου, 19.00: ΑΟ Κηφισιάς – Ολυμπιακός (Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος, παρατηρητής διαιτησίας: Βασιλείαδης)

ΠΑΟΚ, 19.00 (Novasports): ΠΑΟΚ – Αρης Μαρμούρης ΑΕ (Δεληκωστίδης, Αμασιάδης, παρατηρητής διαιτησίας: Κάλλης)
πηγή: gazzetta