Μια μεγάλη βραδιά έρχεται απόψε (22:00) για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται την Άρσεναλ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Europa League. Οι Πειραιώτες θα έχουν ως οδηγό τους την περσινή τους κόντρα με τους Λονδρέζους, με τα διπλά παιχνίδια τότε να γίνονται μια φάση νωρίτερα σε σχέση με φέτος.

Οι «κανονιέρηδες» δεν ξεχνούν το περσινό στραπάτσο, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Μίκελ Αρτέτα. Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα (0-1) στο Φάληρο, πήρε όμως την πρόκριση στο «Emirates» στην παράταση σε ένα επικό ματς, που έληξε με 1-2. Ανάμεσα στους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι με τους Άγγλους ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (νυν του Ολυμπιακού) και Σκοντράν Μουστάφι, ο οποίος πλέον επέστρεψε στη Γερμανία.

Ο 28χρονος στόπερ, που μετακινήθηκε στη Σάλκε επιχειρώντας να βοηθήσει στη «mission impossible» της παραμονής της ομάδας του Γκελζενκίρχεν στην Μπουντεσλίγκα, μίλησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, τόνισε ότι πόνεσε πολύ τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στην Άρσεναλ ο περσινός αποκλεισμός, αναγνωρίζει ωστόσο το «απίστευτο» -όπως το χαρακτηρίζει- comeback της ελληνικής ομάδας.

«Πόνεσε πολύ. Κυρίως πόνεσε γιατί δημιουργήσαμε συνθήκες πρόκρισης από το πρώτο ματς. Μας ενόχλησε απίστευτα αυτός ο αποκλεισμός ως ομάδα. Δεν παίζαμε όμως μόνοι μας. Το comeback του Ολυμπιακού ήταν απίστευτο.

Από όσο θυμάμαι το ρόστερ του Ολυμπιακoύ, δεν μπορώ να σταθώ σε έναν μόνο παίκτη. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι τόσο συμπαγής που δεν θα ξεχώριζα κάποιον παίκτη. Στην αντεπίθεση πραγματικά “σκοτώνει”», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μουστάφι.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός των Αμβούργου, Σαμπντόρια, Βαλένθια και Άρσεναλ είναι ξεκάθαρος για το εάν οι Λονδρέζοι υποτίμησαν τους Πειραιώτες: «Δεν θα έλεγα ότι εξεπλάγην. Γνωρίζαμε τόσο πριν το πρώτο ματς όσο και μετά από αυτό ότι αντιμετωπίζαμε μια δυνατή ομάδα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ σκληρό ματς. Όπως ήταν τελικά».

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δεν ήταν απλά συμπαίκτες, αλλά παραμένουν καλοί φίλοι. Για τον Μεσσήνιο στόπερ, σημειώνει: «Ο Σωκράτης είναι μεγάλο ατού για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο γι’ αυτά τα ματς. Το μεγαλύτερο θα έλεγα. Με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πολύ. Ξέρει πότε θα βγει στην ομάδα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι γνωρίζει πώς να οργανώσει την άμυνα. Δεν νομίζω ότι ψάχνει εκδίκηση. Αλλά σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις κόντρα στην πρώην σου ομάδα».

Όσον αφορά την πρόβλεψή του για το ζευγάρι, λέει: «Δεν βλέπω φαβορί. Τα νοκ-άουτ ματς σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πάντα κλειστά. Τα παιδιά που έχουν παραμείνει στην Άρσεναλ από την περασμένη σεζόν σίγουρα έχουν πάρει το μάθημά τους. Αλλά, ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει. Είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη. Θα πόνταρα για πρόκριση στην Άρσεναλ αυτή τη φορά».