Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όπως κάθε εβδομάδα, ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής, εστιάζοντας στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Ο Άγγλος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας επέλεξε τρεις φάσεις από την αναμέτρηση της Τούμπας, τονίζοντας ότι οι δύο ήταν σωστές και η μία λάθος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλάτενμπεργκ…

Για το 0-2 του Άρη με το γκολ του Μάνου: «Πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Άρη, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη του Αρη επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα.

Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση της επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ».

Για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ και μέσω VAR μετατράπηκε σε φάουλ υπέρ του Άρη: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτιθέμενου, στην πραγματικότητα φάνηκε καθαρά ότι ο επιτιθέμενος ήταν αυτός που είχε λακτίσει το πόδι του αμυνόμενου».

Για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, στη φάση των Μπουσέ – Ίνγκασον: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με την μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή».