Με νίκη 0-2 πέρασε από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε του τυπικά γηπεδούχου ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «ασπρόμαυροι» σημείωσαν δύο τέρματα στην επανάληψη με τον Ζίβκοβιτς στο 56′ και με τον Σβααμπ στο 62′ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ έχασαν άλλο ένα στο 20′ με τον Βιεϊρίνια.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από αυτήν του Αργύρη Γιαννίκη, είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα και κυρίως χαμένο πέναλτι με τον αρχηγό του στο πρώτο μέρος, ενώ κράτησε τους Γιαννιώτες μακριά από την εστία του με τους τυπικά γηπεδούχους να μην έχουν ούτε τελική στο πρώτο 45λεπτο.

Οι του ΠΑΣ αναγκάστηκαν να παίξουν στο Περιστέρι λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου στους «Ζωσιμάδες», αλλά σε αυτό το ματς έδειχναν… έξω από τα νερά τους. Δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους, να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να απειλήσουν.

Από την άλλη ο «δικέφαλος» του Βορρά μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, μπλόκαρε τα ατού του αντιπάλου, έβγαλε τελικές με τον Τζόλη βασικό πρωταγωνιστή και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος είχε επτά φάσεις για γκολ, εκ των οποίων οι δύο προς την εστία.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 43 βαθμούς, όντας ισόβαθμους στη δεύτερη θέση μαζί με Άρη και ΑΕΚ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ παρέμεινε 10ος στον πίνακα με 21 βαθμούς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, είχε την υπεροπλία των κινήσεων, όμως έχασε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Στο 20’, ο Τζόλης έκανε μια σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οικονομόπουλου και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι, που επιβεβαίωσε και ο VAR. Ωστόσο, ο Βιεϊρίνια δεν ευστόχησε από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά ψηλά άουτ (21′).

Στο 26′ ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε να έχει την υπεροχή, με μια ακόμη ευκαιρία. Ο Ουάρντα έκανε μια σέντρα-σουτ, που ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ. Μάλιστα, η εικόνα της ομάδας του δεν άρεσε καθόλου στον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος στο 31′ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Μπρένερ να δίνει τη θέση του στον Μιλιντσεάνου.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν στο 45′ μετά από κόρνερ, ο Κρμέντσικ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν, αλλά ο Τσέχος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτό που δεν έκαναν στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, το έκαναν με την έναρξη της επανάληψης. Αρχικά, στο 55′, ο Ζίβκοβιτς κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, σύγκλινε από τα δεξιά και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 61′ ο Τζόλης ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο (δεύτερο πέναλτι στο ματς), με τον Σβαμπ στο επόμενο λεπτό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ, συνεχίζοντας να είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Μάλιστα, αυτός ήταν που παραλίγο να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Τζόλης δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Λοντίγκιν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63′ Σάλιακας), Εραμούσποε, Παντελάκης, Πεερσμαν, Μπρένερ (31′ Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63′ Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63′ Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν

ΠΑΟΚ (Πάμπολο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67′ Βαρέλα), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ