Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου, αλλά ο Άρης έχει ελπίδες μετά την ήττα με 2-1 στο Φάληρο.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν… εκρηκτικό, αφού στο 3′ το σκορ ήταν ήδη 1-1! Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίθεση με την προβολή του Χασάν μετά το γύρισμα του Κάιπερς, για να απαντήσουν δύο λεπτά αργότερα οι κίτρινοι με το αυτογκόλ του Μπα μετά το γύρισμα του Μάνου.

Λίγα λεπτά μετά, στο 7′, ο Χασάν πήγε να σκοράρει ξανά, με κεφαλιά αυτή τη φορά, για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες αλλά ο Κουέστα απέκρουσε, για να γίνει τελικά το 2-1 στο 14′. Από τον Αιγύπτιο ξανά! Ο Χολέμπας σέντραρε, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και ο Ολυμπιαός μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ.

Ο Άρης, πάντως, δεν πτοήθηκε και αφού απείλησε στο 20′ με τον Γκάμα, στη συνέχεια ισορρόπησε την κατάσταση και ακολούθως ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς πάντως να κάνει κάποια άλλη φάση ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος το ματς παρέμενε ισορροπημένο και απουσίαζαν οι ευκαιρίες, τουλάχιστον μέχρι να μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο. Γιατί από τη στιγμή που μπήκαμε, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία στο 71′ με την κεφαλιά του Κάιπερς, ο οποίος στο επόμενο λεπτό βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή ήταν οφσάιντ.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν και στο 83′ με το σουτ του Φορτούνη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το 2-1 να μένει ως το τέλος και να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Όπως δίνει και ελπίδες στον Άρη να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς και να πάρει αυτός το «εισιτήριο» για τους «4».

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μπουχαλάκης (61′ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Παπασταθόπουλος (68′ Σεμέδο), Βρουσάι (80′ Μασούρας), Κάιπερς (80′ Ελ Αραμπί), Μπα, Χολέμπας, Λαλά, Ραντζέλοβιτς, Χασάν (61′ Φορτούνης).

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης (59′ Ιωάννου), Ροζ, Σούντγκρεν, Σάκιτς (59′ Κάτσε), Σάσα Τζέγκο, Γκάμα (79′ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόλιο (59′ Μπεναλουάν), Μάνος (69′ Μήτρογλου).