Ο Ολυμπιακός είναι ο κυρίαρχος και του β’ γύρου στη βαθμολογική συγκομιδή, όμως η αντεπίθεση Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης έφερε τα πάνω – κάτω στη διεκδίκηση των «ευρωπαϊκών» εισιτηρίων.

Βάλαμε κάτω τα βαθμολογικά δεδομένα σχετικά με τον β’ γύρο της Super League Interwetten, όπου εντοπίζουμε τις κορυφαίες αλλά και τις χειρότερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με 24 πόντους και τον ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 20 και ο Αστέρας Τρίπολης με 19.

Αυτές οι δύο ομάδες διαγράφουν πορεία… ευρωπαϊκή στο δεύτερο σκέλος του πρωταθλήματος, καλύπτοντας την απόσταση από Αρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Πράσινοι (όπως και ο Ολυμπιακός) είναι αήττητοι το 2021, ενώ ο Αστέρας έχει υποστεί μόνο μία ήττα, από τους Ερυθρόλευκους. Οπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, είναι επίσης πολύ βελτιωμένη η βαθμολογική συγκομιδή της Λαμίας (2 νίκες – 3 ισοπαλίες, ενώ στον πρώτο γύρο είχε μόλις δύο βαθμούς!).

Αντιθέτως, ολοφάνερη είναι η πτώση ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σταθερός (αλλά με περισσότερες απώλειες) φαίνεται ο Αρης που έτρεξε «καταπληκτικό» πρώτο γύρο, ενώ χαρακτηριστική είναι και η προβληματική πορεία του ΟΦΗ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς στο δεύτερο σκέλος της σεζόν. Πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη της regular season (ακολουθούν play offs και play out) η εικόνα έχει ως εξής…

Η βαθμολογία στον β’ γύρο

Ολυμπιακός 24
Παναθηναϊκός 20
Αστέρας Τρίπολης 19
ΑΕΚ 13
Άρης 13
ΠΑΟΚ 12
Λαμία 9*
Βόλος 8
Ατρόμητος 8
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 8
Απόλλων Σμύρνης 7
Παναιτωλικός 5
ΟΦΗ 4
ΑΕΛ 3

*Το ματς ΑΕΛ – Λαμία δεν έγινε λόγω ανάκλησης των δελτίων των νέων μεταγραφών της Λάρισας.

Η βαθμολογία στον α’ γύρο

Ολυμπιακός 33
Άρης 29
ΠΑΟΚ 28
ΑΕΚ 27
Παναθηναϊκός 18
Αστέρας Τρίπολης 17
Ατρόμητος 17
Βόλος 16
Car.gr ΠΑΣ 13
Απόλλων Σμύρνης 12*
ΟΦΗ 15
Παναιτωλικός 8
ΑΕΛ 6*
Λαμία 2

*Η Λαμία έχει δύο ματς λιγότερα στον α’ γύρο. Οι ΑΕΛ και Απόλλων έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Πηγή: gazzetta.gr