Πολύ μεγάλη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι επί της Λίβερπουλ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.

Η Σίτι ήταν το φαβορί αφού είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αντίπαλό της και το επιβεβαίωσε με το τελικό 4-1, χάρη βέβαια και στα… δώρα του Άλισον. Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η ομάδα του Μάντσεστερ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στο Άνφιλντ και είναι πλέον στο +5 από τη Γιουνάιτεντ έχοντας και ματς λιγότερο, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στο -10, το οποίο μπορεί να γίνει και -13.

Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήταν στο 36′ με το πέναλτι που κέρδισε η Σίτι και το οποίο έχασε ο Γκουντογκάν, ο οποίος όμως εξιλεώθηκε στη συνέχεια. Ο Γερμανός βρήκε δίχτυα στο 49′, από κοντά, για το 0-1 και έκανε και τη διαφορά και στη συνέχεια.

Με τους κόκκινους να ισοφαρίζουν στο 63′ με εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ, στο 73′ ο Γκουντογκάν σκόραρε ξανά, μετά το λάθος του Άλισον, για το 1-2. Και τρία λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έκανε νέα γκάφα, με τη φάση να ολοκληρώνεται με το 1-3 από την κεφαλιά του Στέρλινγκ.

Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί και στο 83′ ο Φόντεν με πολύ ωραίο σουτ έγραψε το 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι.