Δέκα ημέρες πριν από την άφιξη των πρώτων συμμετεχόντων στο Αυστραλιανό Όπεν 2021, τα πράγματα όσον αφορά το τουρνουά είναι… στον αέρα λόγω κορονοϊού. Οι αθλητές δεν έχουν λάβει ακόμα πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό της άφιξής τους, την ίδια ώρα που οι διοργανωτές αναζητούν ένα νέο ξενοδοχείο για τη 14ήμερη καραντίνα.

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται στην ίδια γειτονιά με το πρώτο ξενοδοχείο που είχε επιλεγεί, απείλησαν με νομικές διαδικασίες, φοβούμενοι την υγεία τους και υποστηρίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε η γνώμη. Η Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώριας, ήταν το επίκεντρο του δεύτερου κύματος Covid-19 στην Αυστραλία και όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργούν μια πολύ μπλεγμένη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, 36 άτομα που ζουν μόνιμα εκεί, υποστηρίζουν ότι δεν ρωτήθηκαν σχετικά με την απόφαση να χρησιμοποιηθεί το κτίριο ως ξενοδοχείο καραντίνας, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι φοβούνται πως η υγεία τους κινδυνεύει με την έλευση εκατοντάδων παικτών από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση με τους διοργανωτές συμφώνησαν να μπουν σε καραντίνα όσοι φτάνουν από το εξωτερικό στα πλαίσια της διοργάνωσης για 14 ημέρες. Ωστόσο, ο σχεδιασμός φαίνεται πως κάπου «χωλαίνει».

Το τι θα συμβεί τελικά με όλη αυτήν την υπόθεση, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ίσως και σήμερα (05/01), ή έστω αύριο (06/01). Τίποτα, ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.