Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να γίνουν πιο σκληροί πνευματικά ενόψει  της συνέχειας των υποχρεώσεών τους στην EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα  της ΕΡΤ έπειτα  από τη νίκη επί της Μέγκα Μπάσκετ:

«Αυτά τα παιχνίδια της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικά πρώτα λόγω του φιλανθρωπικού σκοπού, αλλά και για μας διότι είχαμε παίξει το τελευταίο μας παιχνίδι την περασμένη Τρίτη και ακολουθεί το επόμενο την Παρασκευή. Η σεζόν είναι δύσκολη, μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο και οι σκληροί θα φανούν. Είμαστε σκληροί, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά. Για μας είναι σημαντικό μόνο το ματς της Παρασκευής, δεν σκέφτομαι τον Ιανουάριο. Κάναμε δύο σερί εκτός έδρας νίκες και δύο εντός έδρας ήττες.

Σημασία έχει η προσέγγιση που έχεις και όλοι να είναι πνευματικά έτοιμοι. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση, είμαι θετικός πως θα πάμε καλά αλλά πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Κάνουμε καλές προπονήσεις, αλλά το επίπεδο της EuroLeague είναι πολύ δύσκολο. Οποιοδήποτε λάθος, οποιαδήποτε χαλαρή προσέγγιση παίκτη ή ομάδας το πληρώνεις αμέσως. Δεν είναι άθλημα όπως το ποδόσφαιρο που μπορεί να… κρυφτεί κάποιος. Το μπάσκετ είναι άθλημα με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και όποιος δεν μπορεί φαίνεται».

Πηγή: gazzetta.gr