Μια μεγάλη συνέντευξη σε ρουμανικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι. Ο 67χρονος τεχνικός μίλησε για την καριέρα του, τα πράγματα που τον κάνουν να νιώθει νέος και φυσικά το Τριφύλλι, όπου αποθέωσε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, για την παρουσία του στον σύλλογο!

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την ηλικία του: Nομίζω δεν έχετε πληροφορηθεί τα νέα. Μόλις έκλεισα τα… 30! Αγγίζεις ένα θέμα, αυτό της ηλικίας, που πάντα ενοχλεί έναν άνθρωπο με πολλά χρόνια. Η απάντηση για να μένεις νέος είναι μία: η δουλειά! Μέρα με την μέρα αφιερώνω μιάμισι ή δύο ώρες στον εαυτό μου᾽᾽.

Για την πίεση: Δεν το βλέπω ως πίεση αλλά ως επιθυμία να αφήσω κάτι πίσω μου. Ίσως είμαι πολύ εγωιστής αλλά για εμένα είναι ανάγκη, με ικανοποιεί, πως κάνω κάτι. Αυτή η πίεση δεν με ενοχλεί, είμαι σε ανταγωνισμό με τον εαυτό μου᾽᾽.

Για τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση στην ομάδα: Έχουμε κάποια πλάνα στον Παναθηναϊκό, θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Το οικονομικό πρόβλημα που είχε η ομάδα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Ντινάμο για παράδειγμα. Έγιναν λάθη σε δύσκολα χρόνια, προέκυψε και η παγκόσμια οικονομική κρίση και η ομάδα έφτασε κοντά στο χείλος του γκρεμού. Ο λογαριασμός έφτασε κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ! Ο ιδιοκτήτης ήταν αυτός που συμφώνησε να πληρώσει γιατί είχε την δυνατότητα να το κάνει. Ειλικρινά ένας άντρας σαν εκείνον αξίζει το βραβείο Νόμπελ, αλλά δεν μπορεί να πάει στα παιχνίδια λόγω των οπαδών᾽᾽.

Για τη δουλειά μακριά από την πατρίδα του: «Θα ήθελα να έχω δουλέψει και στην Αγγλία. Ήταν ένα μεγάλο όνειρο. Ήμουν πολύ κοντά, ακόμα και τώρα μέσα στο 2020, ενώ στο παρελθόν είχαμε μιλήσει με την Φούλαμ. Στη Γερμανία είχα επαφές με την Νυρεμβέργη, αλλά δεν ήξερα τη γλώσσα. Θα μου άρεσε και η Ιταλία, αλλά δεν υπήρξε κάτι».

Για τους συμπατριώτες του: «Με απασχολεί τι λέγεται για εμένα και τι πιστεύουν στην πατρίδα μου. Είμαι περήφανος μέχρι στιγμής… Θέλω να ξέρω τι σκέφτεται και η νέα γενιά. Για παράδειγμα συνάντησα τον Νεντελτσεάρου μετά το ματς με την ΑΕΚ, σταμάτησε με το αυτοκίνητο, με χαιρέτησε και μιλήσαμε για λίγα λεπτά».

Για το κίνητρο σε αυτή την ηλικία: «Θέλω να πετυχαίνω πράγματα. Αυτό το συναίσθημα είναι που σε εξελίσσει, σε βελτιώνει και σε ωριμάζει».

πηγή: gazzetta