«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το γήπεδο για εμάς αυτή τη στιγμή» τόνισε αρκετές φορές ο Αδαμίδης στο ραντεβού του με τον Κωνσταντινίδη.

Ο Σταύρος Αδαμίδης θεωρεί το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια «ένα έργο βιωσιμότητας και απαραίτητο για την ΠΑΕ». Σύμφωνα με τους ανθρώπους της «Ένωσης», απομένουν τα τυπικά από την πλευρά της πολιτείας και εφόσον ο πρόεδρος έχει στα χέρια του δεσμεύσεις ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να πάρει το σχέσιο σάρκα και οστά, δεν ανησυχούν.

Δεσμεύσεις υπάρχουν και για το εργατικό προσωπικό, αφού θα προσληφθούν εργάτες από τη γύρω περιοχή και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Στο κομμάτι της χρηματοδότησης, ο Αδαμίδης επιβεβαίωσε ότι πλέον το ποσό έχει πάει στα 100 εκ. ευρώ (αρχικά ήταν στα 70-80 εκ) και εξήγησε ότι το 60% θα καλυφθεί από τραπεζικά δάνεια.

Για τα χρονικά περιθώρια και το πώς θα αποφύγει τυχόν προβλήματα σαν αυτά του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Πιστεύω ότι έως την άνοιξη θα ξέρουμε για τη Ν.Φιλαδέλφεια. Αν προχωρήσουμε το σχέδιο με προσεκτικά βήματα, θα αποφύγουμε σκοπέλους όπως αυτούς του Παναθηναϊκού. Έτσι ευελπιστώ ότι θα έχουμε αποκτήσει το δικό μας γήπεδο πριν από τον ΠΑΟ».

Οι εργασίες, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, θα διαρκέσουν περίπου 1.5 χρόνο. Αν τελικά δεν ευδοκιμήσει το σχέδιο «Ν. Φιλαδέλφεια», οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στα υπ΄όψιν άλλες δύο περιοχές κοντά στην Ν. Φιλαδέλφεια.
πηγή: gazzetta