Τους λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα εξήγησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχε ανακοινωθεί ότι ένα ποσοστό οπαδών θα επέστρεφε στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων, αλλά μία μέρα μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αναστολή αυτής της απόφασης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να εξηγεί το γιατί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

«Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη», είπε αρχικά ο Αυγενάκης και πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς, αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών».