Την προσπάθεια να κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο -τον πέμπτο- τα τελευταία χρόνια ξεκινά η ΑΕΚ, η οποία μπαίνει στη «μάχη» του Fnal 8 στο Basketball Champions League. Πρώτο… εμπόδιο μέχρι την κούπα είναι η Νίμπουρκ, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (18:30, ΕΡΤ3) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν τα πήγε καλά στο ελληνικό Σούπερ Καπ την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι παίκτες της Ένωσης πήραν ένα καλό μάθημα για το τι πρέπει να κάνουν -και κυρίως να μην κάνουν- από σήμερα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο Μάρκους Σλότερ θα είναι διαθέσιμος, έστω και χωρίς αγώνα, ενώ ο Έλληνας τεχνικός καλείται να επιλέξει τους παίκτες που θα μείνουν  εκτός δωδεκάδας, με επικρατέστερους τους Μωραΐτη, Γόντικα και άλλον έναν, που αυτήν τη στιγμή δεν μοιάζει δεδομένος.

Η τσεχική ομάδα θα παρουσιαστεί αρκετά διαφορετική σε σχέση με την περασμένη σεζόν, καθώς αποχώρησαν κομβικοί παίκτες όπως ο Μπόχατσικ, ο Ντίξον και ο Χάνκινς. Ωστόσο, ο Ισραηλινός Ορέν Αμιέλ έχει στη διάθεσή του κάποιους παίκτες που χρίζουν προσοχής, όπως ο Χάρντινγκ, ο Προύιτ και ο Ζίμερμαν.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό το βράδυ της Παρασκευής (02/10) το νικητή του ισπανικού «εμφυλίου» Σαραγόσα – Τενερίφη (21:30).